Bugünlerde tek okuduğumuz, tek araştırdığımız konu Korona virüsü (COV 19)
Korona virüs salgını, dünyada ekonomik döngüyü adeta durdurdu. Aslında dünyayı durduran salgın değil, salgının yayılmasını ve dolayısıyla yaratacağı tahribatı önlemek için alınan önlemler oldu. Öyle ki bugüne kadar tüm dünyada bu virüsü kapıp hastalanan insan sayısı 200 bin kadar. Ölen hasta sayısı 9000'e bile varmadı. İyileşen hasta sayısı ise 80 bini geçmiş durumda.
Hastalığın nüksettiği Çin'den yapılan resmi açıklamalara göre, virüsün yayılma hızı düşmüş yani mücadele kazanılmıştır. İnşallah pek yakında benzer açıklamaları, salgından çok etkilenen İran, İtalya ve İspanya'dan da duyarız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Korona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'ndan sonra ekonomiyi ilgilendiren 19 maddelik tedbir paketini açıkladı. 
Bizi ilgilendiren kısmı;
500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartıldığını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut kredilerinde asgari peşinat yüzde 10’a düşürülecek " diye konuştu.
Daha önceden tüketicilere, konut almak amacı ile kullandırılacak krediler ile konut teminatlı kredilerde, konutun gayrimenkul değerleme uzmanı (konut eksperi) tarafından belirlenen değerinin, yüzde 75'ine kadar olan kredi kullanma oranı, yüzde 80'nine çıkartılmış, buna göre konut kredisi kullanacak olan kişilerin ödemek zorunda olduğu peşinat tutarı, yüzde 20'ye düşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıkladığı korona virüs destek paketi kapsamında 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar yüzde 80’den yüzde 90’a, konut kredi peşinatını yüzde 10'a indirildiğini müjdeledi.
Yeni düzenleme kapsamında 500 bin liralık bir ev almak isteyenlerin 50 bin liralık peşinatı bulunuyorsa, yüzde 90'e karşılık gelen kalan 450 bin lirayı kredi çekebiliyorlar.
Aslında şu an bu tedbirlerin çokta bir önemi yok , asıl tedbirler günlük kazancıyla yaşayan insanlarımıza olması gerekiyor .çalışamadıkları gün eve ekmek götüremeyen , birikimi olmayan insanlar, ? Asıl ilgilenmemiz gereken tedbir almamız gereken konu tamda bu aslında.. Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle…