“On beş yıl sonra Adapazarı’nı tanımayacaksınız” sözünün sahibi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün!

AKP Adapazarı İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Üstün, partililerine geleceğe dair beklenti oluşturmak adına umut aşılamış!

Süper hızlı trenin İstanbul–Ankara arasındaki tek durağın Adapazarı Karakamış Mahallesi’nde olacağını söylemiş.

AKP’de söz verilip de tutulmayan hiçbir şeyin olmadığından söz etmiş.

Üstün’ün bu sözlerini AKP’lilerin doldurduğu ve karşı görüş belirtme ihtimali olmayan bir salonda yaptığını unutmamak gerekli!

Aksi halde Üstün’e çok basit olan şu hatırlatmayı yaparlardı, 27 Mart 1994’den itibaren Adapazarı Belediyesi mensubu bulunduğu siyasi parti tarafından yönetilmekte.

Daha net anlaşılması için yirmi dört yıldır aynı siyasal anlayış Adapazarı Belediyesi’ni yönetmekte.

Üstün sözlerinden anladığımız şehrin değişimini sağlamak için, çehresini değiştirmek için yani tanıyamayacağımız boyutta yatırımı kazandırmak için yirmi dört yıl yeterli değil on beş yeni yıla ihtiyaç var.

Üstün bize neyi öğretmiş oluyor; Bir şehri geliştirmek, yatırım kazandırmak için en azından kırk yıla ihtiyaç var.

Tabii bu kırk yıl, aynı siyasi anlayışa belediyeleri teslim etmekte mümkün, kesintiye uğramadan!

Yatırım hızı böyle planlandığına göre bize göre geciktiğini düşündüğümüz yatırımlar aslında gecikmiş değil, iktidarın planlama süresi içerisinde seyrini gösteriyor.

Üstün’ün de ifade ettiği bin yataklı hastane henüz yer tespit çalışmaları sürerken projelendirme, inşaatın başlaması niçin gecikti diye dertlenmemeli!

Biliyoruz ki projeler bizim şehrimizde süreli yürütülmekte... Başka il proje hızı bize örnek teşkil etmiyor!

Üstün’e hatırlatmak isterim “Söz verip de yerine getirmediğimiz bir şey olmadı” sözü gerçeği pek de yansıtmıyor!

Tren raylarının yer altına alınacağı sözü ve hafif raylı sistem sözü mensubu bulunduğu siyasi parti temsilcileri tarafından verildi mi?

Dönemin Başbakanı 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği Sakarya mitinginde paylaştığı sözler, taahhütler kendilerini bağlıyor mu?

Üstün partilerinin hazır bulunduğu toplantıda sanırım heyecan uyandırmak, muhtemel seçimde hazır tutmak isteği, böylesi konuşma yapma ihtiyacı duyurdu!

Arşivi karıştırdığında yerel ve genel seçim bildirgelerini okuduğunda, yerine getirilemeyen birçok sözün olacağını kendisi de görecektir.

Kaldı ki yine sözlerinden anlaşıldığı üzere yatırım taahhüt sözünün süresi henüz bitmedi, on beş yıla daha belki de bahse konu taahhütler için ihtiyaç var!

Üstün ve arkadaşları şu açıklamayı yapmalılar, AKP iktidarı süresince şehre kazandırdıkları tüm yatırımları ve mümkünse bunu da kıyaslayarak yapmalılar!

Bu sayede bu ve benzeri tartışmalar son bulur.

Geçmiş yılları görerek, önümüze de bakmış oluruz!
[email protected]