AKP’de demokrasi şöleni devam ediyor! Mevcut milletvekilleri ile birlikte 73 aday adayı müracaatı var. Malum geçtiğimiz haftalarda parti içi temayül yoklaması yapıldı ve sonuçları yine parti içi karara göre gizli kamuoyuna sızan bilgiler ışığında sonuçlarına dair bilgi sahibi olduk

Parti içi demokrasi tüm kuralları ile işletilmekte bu gerekçe ile de temayül sonuçları resmen ilan edilemiyor! Yasaklı demokrasi dedikleri tam da bu olsa gerek!

Milletvekili olmak ya da aday listelerinde yer bulabilmenin ilk adımı adınızı adaylık müracaat listelerine yazdırmak. Sonrasının ne olacağı aslında çokta belli değil!

Belli olmayan sürece, nihai adaylar bildikleri halde müracaat ediyorlar.

Temayül yapıldı sonuç gizli, ardından parti genel merkezinde oluşturulan komisyonlar huzuruna çıkılıp sorulan sorulara doğru ve mantıklı cevap vermeleri bekleniyor adaylardan!

Komisyonda bulunan parti yöneticileri Sakarya şehrinin eksikleri nelerdir, tespit ettiğiniz eksiklere dair çözüm öneriniz nelerdir tarzında sorular sormuyorlar. 1-2 dakikalık komisyon huzurunda yapılan sohbetten adaylık çıkacak parti içi demokrasi tanımına tamda uyan doğru bir yöntem!

Temayülde çıkan sonucun hiçbir önemi yok geçmiş dönemle temayül sonuçları ile uygulama bize bunu öğretti genel merkez nezdinde düzenlenen komisyon sohbetlerinin de sonuçlarının hiçbir önemi yok, uygulama hep böyle olmuştur!

Bu döneme ait yeni bir yöntem geliştirdiler, adaylar anket marifeti ile sorgulanacak. Pek tabi buradan da çıkacak sonuçları adaylar dâhil kimse bilmeyecek.

Tüm bu süreçler işletilirken matematiğin kuralları da, işletiliyor aynı zamanda eleme yapıyor. Eksiltme yolu ile bir sonraki yönteme müracaat ediliyor.

Etap etap sona doğru gidiliyor, bilinen bu aşamadan sonra elemeden geriye kalan sayı henüz belli değil sanırım başbakan tarafından değerlendirilip listenin kesinleşmiş hali ortaya çıkacak.

AKP parti içi demokrasisini görüldüğü üzere son derece şeffaf yönetiyor. Aday oluyorsunuz ki bu elinizde geriye kalan bölüme dâhil olmuyorsunuz!

Adayın belirleyeceği bir durum değil, kendini anlatabileceği ortaya proje sunmayı gerektirecek bir aşama yaşanmıyor!

Aday adayları da yöntemin bu olduğuna hiç kuşku yok ki biliyorlar ve buna göre aday oluyorlar. Onların da beklediği parti içi demokrasi değil!

Adaylık listesinde yerini bulan bulacak, kalanlar ise aday adaylığı sürecine ismini yazdırmış olacak! Bu durumda aday olmak kadar önemli, en azından bir kısmı durumu böyle görüyor!

AKP’de yöntem böyle işletiliyor, parti içi demokrasinin kırıntısı yok bu hali ile seçilecek milletvekilinin bu şehre ne faydası olur!

Bu sorunun cevabı da aslında çok açık yaşadığın şehre son on üç yılda bakarsın cevabı burada görürsün!

[email protected]