Geçen hafta kiralarla ilgili bir düzenleme geleceğini söylemiştik. Fakat bu düzenleme konut kiraları için geçerli değil , iş yerleri için geldi.

Bu düzenleme ile 1 Mart – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kiracının belirlenen 4 ay içinde kirasını ödeyememesi halinde sözleşmesinin feshedilemeyeceği ya da tahliye kararı verilemeyek.

Tekrar ediyorum bu düzenleme işyerleri için geçerli Konutlar için geçerli değil..

Kamuoyunda kiracı 4 ay kira ödemeyecek diye anlaşıldı. Hayır böyle bir şey yok. Kiraya verenin hakkı yine baki kalacak. Kiracı durumu düzeldiğinde 4 aylık kirasını faiziyle ödeyecek. Yani düzenlemede kirayı ödememe konusunda kiracıya muafiyet sağlanmıyor

Yapılan düzenleme ile olmasa da Borçlar Kanunu’na göre mücbir sebep ortaya çıktığında kiracının sözleşmeyi feshetme hakkı olabilir .Ancak kira ödeme borcunu mücbir sebep ileri sürülerek ödemekten kaçınılması hukuki açıdan mümkün olmayacaktır.

Gayrimenkul Ofisleri;

Bu süreçte özlem duyduğumuz görüntüleri gördük , Mahallenin bakkala olan borcunu ödeyen insanlar

Sebze pazarlarının köşelerine ihtiyaç sahipleri için ayrılan bölümler

Çalışanlarını mağdur etmeden maaşlarını ödeyeceğini söyleyen firmalar

Birde işleri durma noktasına gelen gayrimenkul ofislerinin kullanmış olduğu online ilan siteleri var. Bazıları bu dönemde ödeme almayarak ofislere destek olurken , bazılarıda %25 komik bir indirim yoluna gitti , üstelik bu site ofislerden her ay fahiş rakamlar talep eden site

Bu günler gelip geçecektir. Bu yapılanlar unutulmayacaktır..

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..

#evdekalsakarya