Çok mu zor tespit etmek ve sorunun çözümü adına irade koymak. Zor olan sorunla yüzleşmek, kısa metrajlı yürüyüş hangi adrese yapacağınızın önemi yok, her cadde ve sokakta önünüze çokça çıkacaktır. Kafanızı kaldırmak ve yürümek yeterli. Sözün öncelikle adresi merkezi çevreleyen alanlar.

Yetmiyor mevcut sokak ve caddeler, yakın gelecek haykırarak geliyor. Her sokak doğal otopark haline dönüşmüş, daraltılmış sokaklar trafik terörünün yaşandığı adresler oldu. Bulvarı merkez alıp hangi yöne doğru giderseniz her sokakta benzeri çarpıklıkları göreceksiniz, asfaltı tahrip olmuş derin çukurlardan oluşan sokaklar.

Orta Doğu benzeri görüntüler diyerek durumun vahameti anlatılmaya çalışılırdı, sözün bugün ki karşılığı abartılı olmadığı gibi durumumuzu anlaşılır kılıyor, nihai merkez mahalleleri Orta Doğu’dan göç eden yurttaşlar mesken belirlemişler. Kuralın olmadığı, keşmekeşlik yaşandığı maalesef güvenliğin tedirginlik yarattığı, günün belli saatlerinde tedirginliğin arttığı bölgeler oluştu.

Her geçen gün bu husus günlük yaşamı tehdit eder durumda, bir an evvel görmeli ve gerekli önlem çözüm üretilmeli. Getto tarzı bir yerleşim alanı çıkar ortaya ki telafisi güç ve önü alınamaz sorunlarla karşı karşıya kalırız, bugünden sorunun üzerine gitmeli. Göç alan bölgelerde herkesin gözlemidir, yerel yurttaş ya mülkünü satıyor ya da kiraya vermek suretiyle boşaltıyor, yerli yabacı tarzı bir ayırıma iter bizi ki asla istemeyeceğimiz ve doğal tecrit hali ile tam bir çözümsüzlük olur.

Sakin kimliği ile bilinen şehrin, kodları ile oynamayın birlikte yaşayabileceğimizin güzel örnekleri sergilendi bundan öte farklılıklarımız ortaya çıkmasın.

Sorunu halının altına süpürerek ya da görmezden gelerek kaçamayız.

Şehrin bütününe aynı özeni gösterin, her sokak ve yurttaşımız kıymetli ancak şehir merkezleri pozitif ayrıcalığı hak ederler. Evin misafir odası ilgisi malumumuz, ince işlemeli dantel ve örtüler ile döşenmiş, günün her saatine hazır bekletilen odalar misali özenilmeli, her daim hazır tutulmalı.

Geçtiğimiz günlerde katlı Pazar yeri ile ilgili çalışma başlatılmıştı ve ilgi ile takip ettim. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, projelendirme başta olmak üzere tüm desteği vermeye hazırım diyerek startı vermiş oldu. Özel mülkiyet olmasının yanında şehrin merkezinde bulunuyor olması, kullanımı tüm şehri kapsadığı için düzenlenmesi ve güvenli hale dönüştürülmesi kamu meselesi.

Işıksu’nun çözüm adına yaptığı girişim son derece doğru, hak kaybı yaşanmadan sorun çözülmeli. Metruk bir görüntü şehrin kalbinde durmamalı, katlı Pazar yerinde esnaf dâhil herkes görüntüden rahatsız, geçtiğimiz aylarda AKP İl Başkanı Yunus Tever de rahatsızlığını dile getirmişti. Yapılacak çalışma başta CHP olmak üzere toplumun her kesiminden destek görür, şartları esnaf belirleyecek ve süreci esnaf temsilcileri yürütecek, oldubittiye getirmeden sağlıklı süreç işletilmeli.

Katlı pazaryerinden başlanılacak düzenleme önemli ve hepimizi de ilgilendirmekte, umarım akamete uğramadan sağlıklı ve kimseyi mağdur etmeden çözüme kavuşturulur. Şehre kimlik verecek özellikte çarşı yapılır. Mevcut hali şehre de esnafa da yakışmamakta.

Işıksu’nun başını çektiği çalışma desteklenmeli, kararlılık sergilenmeli. Özelikle Katlı Pazar esnafı sabırlı olup, süreci sakin yönetmeli. Aceleci davranarak kestirip atmamalı.

En az katlı Pazar yeri gibi görseli kötü olan, Kent Meydanı ve Atatürk büstünün olduğu alanda düzenlenmeli, kaçıncı çağrıdır bilmiyorum Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler, gazete manşetleri ve onlarca köşe yazarı her fırsatta dile getirdi. Duymuyor, görmüyor olmanız mümkün değil, kastınız olduğunuzu düşünmekte istemem ancak gel gör ki ucubelik devam etmekte.

Biz Atatürk büstünün olduğu alanı düzenleyin dedikçe Kent Meydanını daraltacak büfe benzeri iş yerleri yaptınız, neye hizmet ettiği belli olmayan eleştirilerin merkezine oturmuş halde. Benzeri durum Gar Meydanı içinde söylenir, alan daraltılmak için özel çaba harcanmakta.

Tüm bunlar Atatürk büstünün olduğu alanı düzenleyin talebinden sonra gelişti, vaktinizin de bütçenizin de bu düzenlemelere uygun olduğu anlaşılıyor, bu takdirde niçin tüm taleplere kulaklarınızı kapatıyorsunuz, şehre hiç yakışmayan Atatürk büstü ve alanı düzenlemiyorsunuz. Bu görüntüden memnun olan tek kişi bulamazsınız, direnciniz anlamsız. İlk müdahale ve düzenleme adresiniz Atatürk büstünün olduğu alan olsun.

Samimiyet testiniz olsun aynı zamanda !!!