Kent meydanı heyecansız mitinglere sahne oldu, CHP henüz mitingini düzenlememişti bir de onu görelim kanaatimizi paylaşırız demiştik!

Geçtiğimiz Cuma günü CHP’de mitingini gerçekleştirdi. Program açıklanan saatten yaklaşık iki saat sonra başladı. Buna rağmen alanda ki kalabalık sabırla ve coşku ile bekledi, alanı terk etmedi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, platforma çıktığı andan itibaren alanın coşkusu artarak devam etti. Açıkladığı her proje kalabalık tarafından coşku ile tempo tutularak karşılık buldu.

Böylesi bir kalabalık bu dönem kent meydanı ilk defa görüyor daha önemlisi ise ilgili kalabalığa ilk defa şahit oluyorduk!

Alana girmeyip, bulvardan ve yol kenarından izleyen grup, program bitene kadar hiç ayrılmadı, sessiz ve dikkatli bir şekilde Kılıçdaroğlu’nu dinledi.

Benim dikkatimi çekem diğer bir ayrıntı ise emekli yaş grubunun ağırlıklı olması idi. Anlaşılacağı üzere CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan emekliye iki maaş ikramiyesi, yurttaşın ilgisini çekmiş ve önemli oranda destek bulmuş!

Genel Başkanın satır başlığı ile açıkladığı her proje heyecan yarattı. Öylesi bir hal gelişti ki, henüz asgari ücrete ilişkin proje açıklama sırası gelmemişti, alandan kora halinde asgari ücret projesi hatırlatıldı!

Seçmen CHP’nin bildirgesin de paylaştığı tüm proje bilgilerine vakıf ve ilgili. Kılıçdaroğlu konuşmasını alanın yönlendirmesi ile eşit bir şekilde gerçekleştirdi.

Çiftçi kendisi ile ilgili projenin paylaşılmasını, taşeron kendisine ait kısmının paylaşılmasını sipariş edercesine konuşulmasını istedi!

Kılıçdaroğlu kent meydanın da karşısında bu denli ilgili ve coşkulu kalabalık beklemiyordu sanırım! Karşılaştığı manzara karşısında, coşkusu daha da artan Genel Başkan programı planladığı saatten geç bitirdi!

Kent meydanı bu seçim döneminde ilk defa böylesi bir kalabalığa ve coşkulu topluluğa ev sahipliği yaptı. CHP il örgütü başta olmak üzere, tüm partili örgütler durumdan ziyadesi ile memnun ve alandan görevlerini yapmış olmanın mutluluğu içinde ayrıldılar.

Kılıçdaroğlu hiçbir siyasi partiye laf yetiştirmeden, tartışmaya dahil olmadan projelerini ve nasıl yapacağını anlatarak, sempati kazandı!

Düzenlenen mitingler kararsız seçmen üzerinde etki oluşturur kanaati hep söylenir. Bu dönem kararsız seçmen sayısının fazla olduğu ve mitinglere göre hareket edileceği yorumları yapılmakta idi!

CHP’nin kent meydanı mitingi karasız seçmeni olumlu derecede etkiler iddiası sanırım gerçeklikten uzak olmaz!

CHP Sakarya da ki gücünü taraflı-tarafsız herkese göstermiş oldu. Oluşturulmaya çalışılan bir algı vardı, CHP bu dönem Sakarya da zorlanır, ilk cevap kent meydanı ikinci cevapta sandık olacaktır!

 

                                                                                          Ergün ÖZKAN

                                                                                              [email protected]

yide uygulayamadığımız, adli olarakta bir şey yapamadığımız izrail’e yönelik bu ve benzeri kınama etkinlikleri yapılırken,aynı zülümlerin yapıldığı D.Türkistan, Arakan, Irak, Afganistan, Yemen, Libya, Cezayir, Fas, Tunus, Sudan, Somalı, Mali, tüm Afrika mazlumları,Karabağ, hatta, önümüzde duran Mısır ve Suriye, sessiz sedasız Rusya’nın zimmetine geçirilen Kırım ve Putin kuklası Kadirov’a teslim edilen Çeçenistan için  yapılmaması, dikkatlerden kaçmamaktadır.İktidar partilerinin tavır almaktaki çekincelerini kısmen anlasakta, muhalefetteki partilerin büyük ekserinin , tüm dünya Türk ve İslam Alemi mazlumları ile igili hiçbir şey yapmaması, dikkat çekmektedir.Bir çok cenahta yer olan STK’la- rın da sessizlikleri anlaşılır gibi değildir ve fevkalade düşündürücüdür.

 

             Oysa, Müslümanların bulunduğu nerede zülüm varsa, tıpkı 31 Mayıs gibi, onlar içinde belirli işgal ve katliam tarihleri belirlenip, her yıl o tarihlerde hepsi tek tek telin edilmeli, zulüm nerede olursa olsun unutulmamalı, unutturulmamalıdır.

            Evet.Filistin davası bizim davamızdır.On şehidimizden sonra, aramıza daha yakın bir kan davası da girmiştir. Kanser mikrobunu, işgal ettiği tüm topraklardan söküp atana kadar bu dava bitmeyecektir ve bitmemelidir. UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ.

at bürosu açılışları, açık hava toplantıları, ev ziyaretleri tam gaz sürüyor…

 

Seçim arabaları şehri dolanıyor, bayraklar ve afişler şehrin dört bir yanında boy gösteriyor…

7 Haziran’a 4 kala partiler bütün güçlerini ortaya koyuyor…

Bu seçim, diğerlerine hiç mi hiç benzemiyor…

Vatandaşlar nefesini tutmuş, fırtına öncesi sessizliğin telaşını yaşıyor…