Aşağıda bulacağınız araştırma tablolarındaki rakamlara baktığımızda, kimin İsrail ve Amerika’ya kahrolsun demeye hakkı var, birlikte görelim. Bir memlekette toplamda ücretliler kurumlaşmış büyük patronlardan daha fazla vergi veriyorlarsa birilerinin çok düşünmesi gerekmektedir.

Bir de kurumlar vergisine tabi olanların büyük çoğunluğu bilançolarının tabiri caizse saç sakal tıraşı yapılıktan sonra göstermek mecburiyetinde oldukları gelirleri üzerinde tahakkuk eden vergiyi verirler. Ücretlilerin böyle bir tıraşa ihtiyaçları yok.
Makas Devletin elinde. Devletimize ödenmesi gereken KDV farklarının yarısını bile ödemeyen birileri hele son dolar artışından istifade etmişlerse değme gitsin. Vergi affından konuşurken bir arkadaşım dedi ki “Ben vergilerimi günü gününe ödüyorum. Benim günahım ne?”
Soramadım “Sen gelirini tam mı gösteriyorsun, yani vergini günü gününe ödüyorsun da ödemen gerekeni ödüyor musun?”

Burası Müslüman bir ülke.

Yetim hakkı yemek dini tekzip etmektir. Emir böyle. Dinleyen var mı? Çok az.

Üç kişiye bir memur düşen ülkede bürokrasinin nasıl yürüdüğü tartışılır.

Camilerde sabah namazında tek safı dolduramıyoruz. Yakında paramız olmaz ise ölülerimizi de gömemeyeceğiz; yedisi, kırkı elli ikisi derken. Kendi kafamıza göre bir din icat etmişiz. Kimsenin kimseye güveni kalmamış. Kimse kimseyi sevmiyor. Her üç kişiden biri diğeri ile davalı...

“Birbirinizi sevmezseniz iman etmiş olamazsınız.”
Emri ortada.

İdareciler ne yapsın, nerede ise her on beş günde bir vergi affı. Hadi vergi ödenmiyor KDV farkları devletimizin cebinde olması gereken para. Onu da vermiyoruz. Rakamları aşağıya çıkarttım. Kahrolsun demekle olmuyor. Bu mantık döner bizi mahvederse yandık. Biraz düşünelim ne olursunuz.

Ücretliler kurumları aştı.

Vergi vermeme alışkanlığımıza dair bir başka çarpıcı tablo, kurumlar vergisi ile ücretlilerden alınan gelir vergisi arasındaki farkta ortaya çıktı. Ücretliler 67.1 milyar lira gelir vergisi öderken, kurumların ödediği vergi 52.9 milyar lirada kaldı.

KAHROLSUN İSRAİL-KAHROLSUN AMERİKA

KDV’nin yarısı aracıda

Tüketim üzerinden alınan dolaylı vergiler de dahil alınan KDV’de 2017’de 112.4 milyarlık bir tahakkuk olmasına rağmen tahsilat 55.5 milyar lirada kaldı. Dahilde alınan KDV’de tahakkuk tahsilat oranı yüzde 49.5 ile diğer dolaylı vergiler içerisinde en düşük seviyede kaldı. Vatandaşın tüketim safhasında ödediği KDV’yi aracı olarak devlete yatırması gereken mükellefler bu paranın yüzde 50.5’ini yatırmadı. 2005 yılında KDV tahsil tahakkuk oranı yüzde 81 idi. Bu alanda çok büyük bir gerileme kaydedildi.

KAHROLSUN İSRAİL-KAHROLSUN AMERİKA

Meclis’te milletvekili maaşlarına zamda tam mutabakatla evet. Diğer memleket meselelerinde kaos.

Toplumu olarak yanlışlıklarımız adı altında girilen günahları yazmaya kalkarsak belki de kitaplara sığmaz. Hem dünyayı hem Ahireti kaybediyoruz. Devleti ve ordusu güçlü olmayan devletlerin hali ortada. Bu da parayla oluyor. Ne dersiniz?