1-Erkekler, kimseye ihtiyacı olmayan, kendi kendine yeten kadınları sevmez ve tercih etmezler. Hayatlarına da dahil etmek istemezler. Erkekler kendine ihtiyacı olan kadını isterler. Kendilerini güçlü hissetmeleri adına bu onlar için şarttır. Bir ilişkide güç dengesini sağlayabilmek mühimdir. Çünkü erkekler pasif kadınları da sevmezler. Kadınların güçsüz olmasını değil, kendilerine güç göstermesini istemezler.

2-Erkekler övülmeyi severler. Erkekleri başkalarıyla kıyaslamak, eleştirmek, yermek, akıl vermek doğru bir davranış değildir bu yüzden… Eleştirilen, kıyaslanan, akıl verilen erkek kendini güçsüz ve pasif hisseder, kendini yetersiz hisseden erkek ise kadına ilgi göstermez.

3-Erkekler yolunda gitmeyen bir şey olduğunda telaffuz isterler. Erkeklerden sizi anlamasını beklemeyin. Çünkü erkeklerin sizi anlaması için anlatmanız, açıklamanız, beklenti ve isteklerinizi dile getirmeniz gerekir. Erkekler kadınlar gibi bir harekete takılıp saatlerce üzerinde düşünme yetisine sahip değildirler. Açıklama beklerler. Açıklama gelene kadar da harekete geçmezler.

4- Erkeğin duygusu bir kadını elde edince değil, elindekini keşfedince düşüşe geçer. Erkeği bir ilişkiye bağlı kılan cazibe, şefkat, şehvettir. Bu yüzden erkeklerin duygularını daima zinde tutmak önemlidir. Bunun için de emek ve özveri gereklidir. Kadını değil, asıl erkeği tam anlamıyla yanında tutmak zordur.

5-Erkekler bir kadının hayatının merkezi olmak isterler fakat merkez odaklı yaşamasını istemezler. Erkekler için bağlılık bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Fakat bağımlılık onlar için dehşet vericidir.

6- Erkeklerin farkındalık sağlaması, sizdeki güzellikleri görebilmesi için ara ara sizin alanınızdan uzaklaşması gereklidir. Erkekleri ipi elinizde tutarak kendinize bağlı kılamazsınız. Bir erkeğin size olan sevgisini, arzusunu asıl ipi elinizden bırakarak anlarsınız. Bu yüzden size bağlı olup olmadığını anlamak adına erkeklere sınırsız özgürlük hakkı verin.

7-Erkekler yalanı genelde söylemek istedikleri için değil, gereksinim duydukları için atarlar. Bunun sebebi ise partnerlerinin fazla takıntılı, her şeye karışan, dediği olmadığında günlerce surat asan, özel yaşam alanlarına burnunu sokan ve yediğine içtiğine dahi karışan kişiler olmasıdır.

8-Erkekler kadınlardan farklı yapıdadırlar. Sebepsiz, ihtiyaç haricinde kolay kolay pek bir şey yapmazlar. Bu yüzdendir ki; erkeklere ona ihtiyacınız olduğunu hissettirin. Varlığına, gücüne, sıcaklığına, sevgisine…

9-Bir erkeğin bir kadını sevmesi ve bağlanması, o kadına alışmasından geçer. Çok zor süreçtir ve zaman alır. Erkekler bu yüzdendir ki zor severler.

10-Bir şeyi sürekli söylemeniz erkeğin yapmayacağı bir şeyi yapmasını sağlamaz. Hatta daha da yapmamasını sağlar. Erkeklere ısrarcı olmak yanlış bir tutumdur. Çünkü erkekler yapmak istemediği hiçbir şeyi kolay kolay yapmazlar, bu yüzden de sizi başlarından savmak için mış gibi yaparlar.

Sevgilerimle…