Altı tip erkek, altı tip kadın kişiliği vardır. Hayatınıza alacağınız kişiyle uyum yakalayabilmek için kendi kişilik tipinizin farkına varıp seçimlerinizi ona göre yapmalısınız.

Alfa kadını

Bir ortama girdiğinde herkesin bakışlarını üzerine çeken kadının en ala çeşididir. Hemcinslerinin ve erkeklerin kıskandığı bir kadındır. Fazlasıyla özgüvenlidir. Kendinden daima emindir. Kendi değerini bilir. Problemleri rahatlıkla çözebilir. Alfa kadınlarının hırsları vardır. Çevresine, özellikle erkeklere karşı korkusuz davranışlar sergilerler. Alfalar gösterişlidir. Herkes tarafından beğenildiğinin farkında olduğu için bunu erkekler üzerinde kullanmayı çok iyi bilir. Herkes tarafından beğenilmek, erkekler tarafından ilgi görmek onun ruhunu besleyen en büyük gıdadır. Romantiktir. Kontrol yetisi vardır. Duygularını saklamayı bilir. Liderdir. Erkeklerin en çok peşinde olduğu ve birlikte olmak istediği kadındır. Alfa kadınları baskın kişilik yapısında olduklarından dolayı ilişkilerinde de lider olup partnerini yönlendirmek, ona hükmetmek isterler. Alfa kadınlarının aşk hayatlarında da, iş hayatlarında da kendi için koyduğu hedefleri vardır.

Alfaların kötü özellikleri, gözünü karartacak kadar olan hırsları, inatçılığı ve istediğini alana kadar olan ısrarcılığıdır. Avını nasıl avlayacağını bilen nadir kadınlardandır.

Sigma kadını

Sigma kadınlarının kendilerine has ışıkları vardır. Alfa kadınlarının en büyük rakibidir sigma kadınları. Cazibeli, çekici ama tehlikelidirler. Sakin bir güç olarak nitelendirilirler. Dışa dönüktürler. İçi dönük yanları da vardır. İncinmekten korktukları için çoğu zaman duygusal yanlarını saklayıp güçlü görünürler. Kendi değerinin farkındadırlar. Sigma kadınları kendiyle barışık kendine yeten kadınlardır. Çevresinde insanlar olmasına rağmen yalnızlık en güçlü silahlarıdır. Herkesle dost olmazlar. Kendini geliştirmeyi çok severler. Kendi hayatını kendi belirlediği şekilde yaşarlar. Ne istediğini bilen kadınlardır. Hırslarını gerektiği zaman dozunda kullanırlar. Doğal çekicilikleri vardır. Girdikleri her ortamda ilgi hep üzerindedir fakat onlar bu durumdan pek haz almazlar. Ortaya ne zaman çıkması gerektiğini iyi bilen kadınlardır. Geri adım atıp susmasını ve kendisini göstermesi gereken yeri çok iyi ayırt ederler. Başkalarının görüşlerini fazla önemsemezler. Ne istediklerini bilir kendi bildiklerini okurlar. Daima üretmek isterler, yapılmayanı yapmak isterler. Kendi başına bakabilen nadir kadınlardandır. Aşırı zekidirler. Çevresinde olan biten her şeyin bilincindedirler. Herkesle aşk yaşamazlar. Kendi tercih ettiği kişiler yalnızca peşinden koşabilir, ona ilgi gösterebilirler. Net sınırları vardır ve bu sınırları çok iyi korurlar. Sadıktırlar. Kendine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmazlar. Zor insanlardır sigma kadınları… Bu yüzden aşkta karşısındaki erkeği yorabilirler. Aşk ilişkilerinde genelde alfa veya sigma erkekleri tercih ederler.

Beta kadını

Bir ortama girdiğinde dikkat çekmeyen genelde hak ettiği değeri görmeyen pasif kadınlardır. Duygusal, hassas, kırılgan, alıngandırlar. Olaylar karşısında tepkiler vermek yerine içine kapanıp sessizleşirler. Kavga gürültü, çatışmalardan uzak dururlar. Çoğu zaman endişe ve kaygılıdırlar. Kendilerini yetersiz, güçsüz bulurlar. Bu yüzden de kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazlar. Arkadaş canlısıdırlar. İnsanlara fazla değer verirler. İnsanlara yardımcı olmayı severler. İlişkilerinde fedakarlardır. Sınırlarını korumayı iyi bilmediklerinden dolayı ezilen taraflardır. Betalar en çok kalbi kırılan kadınlardır. Her şeyi erkekten beklerler.

Erkekler genelde beta kadınlarla evlenmeyi tercih ederler.

Omega kadını

Aşırı duygusal kadınlardır. Çocuksu hayal gücüne sahip temiz kalplidirler. İçe dönük, utangaçtırlar. Çekingendirler. Bir tek arkadaş ortamında eğlenceli yanlarını gösterirler. Fazlasıyla duyarlıdırlar. İlk bakışta soğuk görünürler. Sosyallikten çok evde TV karşısında vakit geçirmeyi severler. Duygularını fazla dile getiremedikleri için kaygı bozukluğu yaşarlar. Panik atak eğilimleri vardır. Zekidirler. Hatta çoğu insanın kendisine hayran olmasının tek sebebi ortalamanın üstündeki zekalarıdır. Okuma alışkanlıkları çoktur. Tek başına başarılı olabilirler. Hayal dünyaları çok geniştir. Fakat dağınıktırlar. Kendi dünyalarında yaşadıklarından dolayı etrafında olup bitenlere adapte olamazlar. Masallardaki gibi aşk yaşamak isterler. Veya yapayalnız yaşamayı tercih ederler.

Gama kadını

Kendi dünyasında mutlu olan ve mutlu olmak için birilerine ihtiyacı olmayan kadınlardır. Kendine uygun olmayan biriyle birlikte olmayacak kadar zekidirler. Kimseye hiçbir şey kanıtlama gereksinimi duymazlar gama kadınları... Tutarlı ve motivasyonları yüksektir. Titiz ve düzenlidir. İnandığı fikirleri sonuna kadar savunurlar. Düşman edilecek en son kişidir gamalar… Damarlarına basıldıkları zaman tehlikelidirler.

Delta kadını

Omega kadınına benzer delta kadını da… Evde kalmayı tercih eden bir karakterdir. Kendi içine dönük ve sessizdir. Deltalar tanımadığı kişilerle konuşmayı pek sevmezler. Utangaçtırlar. Mecbur kalmadıkça yeni insanlar tanımaktan kaçınır ve onlarla sohbet edip etkileşimde bulunmazlar. Kelimeleri çok iyi kullanırlar fakat bunu yararlarına yaparlar.

Sevgilerimle…