Pazar günü Sakarya Atatürk Stadı’nda başlayan kongrenin çetin geçeceğini biliyordum. İşadamı Uğur Akkuş’un kongre öncesi iddialı konuşmaları Sakaryaspor açısında mutlu ediciydi. 10 Milyon TL borç için, 5 Milyon TL de transfer için veriyordu. Konuşmaları tribünleri ve delegeleri büyüledi desem yeridir. Sakaryalı ve Sakaryasporlu gibi candan konuşmalar yaptı.

Taraftarın ona desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Cevat Ekşi’nin stada gelmesi ile soğuk bir havaya döndü. Taraftarlar deyim yerindeyse isyan bayrağını çekti. Zaman zaman sözlü tartışmalar ve atışmalar da oldu. Asıl üzücü nokta 1131 delegeden 277 oy kullanıldı. Hem gelip oy kullanmıyorlar hem de sonrasında şu başkan seçilseydi bu olsaydı diye konuşuyorlar. Gel de oy kullan o zaman!

Oylar açılmaya başladığında Uğur Akkuş önde gidiyordu. Ortalara doğru biraz durum eşitlenirken son bölümde Cevat ekşi üstünlüğü vardı. Cevat ekşi 158 oy ile kazandı kazanmasına ama Uğur Akkuş ilk kez girdiği seçimde 118 oy alarak başarı sağladı.

Bu sezonun başkanı Cevat Ekşi oldu. Umarım Cevat ekşi bu işin altından kalkar. Omuzlarına büyük bir yük bindi. Listeye baktım da bu dereden balık çıkar mı diye, umarım çıkar. Sakaryaspor inşallah bu yıl hedeflediği kalıcı gelire ulaşır. Bunun için sağlam bir planlama yapılması lazım. Umarım Sakaryaspor borçsuz bir kulüp haline gelir. Ekonomik özgürlük, başarıyı da beraberinde getirir.

Bundan sonra istifa sesleri çözüm değil. Kulübe köstek olmak yerine destek olmalıyız.  Başkanımız Cevat Ekşi’ye görevinde başarılar diliyorum.