Kuzu pirzolanın en lezzetli haliyle yeni haftada bir aradayız. Zengin vitaminlerle besin değeri yüksek tarifimi siz sevgili okurlarımla paylaşıyorum.

Malzemeler

Köy patates kavurması;

4 adet patetes

2 adet kuru soğan

Tuz, karabiber

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Nane ( miktarı istege bağlıdır)

Maydanoz (miktarı isteğe bağlıdır)

Ispanak kavurması;

1kg ıspanak

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Kuzu pirzola için;

1 kg kuzu pirzola

1 diş sarımsak

1 adet soğan

1 çay kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı kekik

1 bardak ayçiçek yağı

Yapılışı

Patatesler haşlayalım ve kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım. Soğanları da küp küp doğrayıp, tavaya yağ koyup kavurmaya başlayalım. Soğanlar çok kavrulmadan patatesleri ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım. Maydanoz ve naneler ayıklayıp yıkayalım. İnce ince doğrayıp, patates kavurmasına ekleyelim.

Ispanakları hazırlamaya geçelim. Ispanak ayıklayıp, arasında toprak kalmayacak şekilde bol su ile yıkayalım. İnce ince doğrayalım. Kırmızı biberi küp küp, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım bir kenara ayrı kaplara alalım.

Bir tavaya ayçiçek yağı koyarak, soğan, sarımsak ilave edelim. Biraz kavrulduktan sonra kırmızı biber ekleyelim 2 dakika daha kavuralım. Ispanakları da ekleyip karıştıralım. (Ispanak suyunu salacaktır, kavruldukca suyu azalacaktır).Tuz ve karabiber ilave edilir.

*Ispanağın vitaminlerini yok etmemek için, haşlamadan ve tuzla ovmadan kavurma işlemi yapıyoruz.

Etimizin sosunu yapmaya geçelim. Bir kaba ayçiçek yağı, ezilmiş sarımsak, suyu sıkılmış soğan, soya sosu ve kekik ekleyerek iyice karıştıralım. Kuzu pirzolayı sosun içinde 30 dakika bekletelim. Tavada (döküm tava varsa daha iyi olur) pirzolaları pişirelim. Patates ve ıspanak kavurmasıyla birlikte kuzu pirzola servise hazır.

*İsteğe göre çok pişmiş orta pişmiş ayarlanır.

Afiyet olsun.