Şehir hastanesi projesi her dönem mevcut iktidar mensupları tarafından seçim taahhüdü olarak ifade edilir. Her seçim döneminde milletvekili adayları hatta dönemin bakanı Ayşe Nur İslam tarafından sözü verildi!

Hatırlayınız bu düzeyde verilen sözler yeterli gelmedi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da Sakarya mitingin’ de bin yataklı şehir hastanesi sözü verildi! Sözü söyleyen Başbakan olunca da, bizlerde takipçisi olduk!

Bu söz bizlerde de umut oluşturdu şehrin en temel sorunlarından olan hastane eksikliğimiz giderilecek diye beklenti oluştu!

Geçen süreye bakılırsa verilen tüm sözler havada kaldı, ilk açıklandığında şehir hastane sayısı 15 İl’le sınırlı tutuldu ki bu İl’ler arasında yerimizi alamadık! Daha sonra bu sayıya ilaveler yapıldı, sayı 22 İl’e ulaştı ama yine Sakarya bu ilavede de yer alamadı!

Şehir hastanesi mevzusu niçin tekrar tazeliğini korudu;  AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Seter Üstün’ün yapmış olduğu ziyaretlerde ki idealı sözleri oldu!

Üstün’ün açıklaması okunduğunda ilk göze çarpan ‘’Biz de Başbakanımızın sözü havada kalmaz. Bin yataklı şehir hastanesi Sakarya’ya kazandırılacaktır.’’ İfadesi oldu!

Söz aynı kararlılıkla ifade edilmiş, geçmişteki ifadelerden farkı yok. Üstün’ün açıklamasını okuyunca şaşkınlık yaşadım, on üç yıllık iktidar olan siyasi partinin Genel Başkan Yardımcısı sanırım iktidar olduklarının farkında değil ya da unuttu!

Siyasi yaşama yeni başlamışlar ve iktidara adaylar tutumu sergilemekte. Mensubu olduğu parti on üç yıldır iktidar da ve iktidarları döneminde bu sorun bir türlü halledilmedi, halledilmeyi bir kenara bırakın gündeme dahil edilmedi!

Bu süre zarfında şehir hastanelerinin yapılanacağının açıklandığı birkaç İl örneği ile kendimizi kıyaslayalım. Bu şehirlerden bizim ne farkımız var hem bunu görmek mümkün hem de Üstün’ün açıklamasının karşılığını oluşturmuş oluruz!

Sağlık Bakanlığı şehir hastaneleri sayısını 22’ye çıkardı ve aralarında yokuz! Şansı İllerden bazıları ise Kahramanmaraş, Yozgat, Isparta, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Tekirdağ, Samsun liste bu şekilde devam ediyor!

İl’lere dikkat edilirse nüfus yoğunluğu açısından ya denk İl’lerimiz ya da bizim gerimizdeler!

Şehir hastaneleri yatırımını bu gözle değerlendirdiğimizde, bize yine hüsran payı kalıyor! Onun içindir ki Üstün’ün açıklaması bizi mutlu kılmaya yetmedi, böylesi idealı ifadeleri geçmişte de çok dinledik!

Sonuç hepimizin malumu, söz bize düşüyor yatırım ise farklı İl’lere!

AKP iktidarından bu yatırımı bu güne kadar alamadık, ihtiyacımız olan ise farklı bir iktidar!

                                                                                                                                              [email protected]