Devamlı mutlu olmaya odaklanmak mutsuzluk getirir. Sonuç olarak değil, süreç olarak mutluluğa odaklanmalısınız.

Sonuç olarak mutluluğa odaklanmak süreçten zevk alamamaya, süreçten zevk alamadığı içinde kişinin mutlu olmayı beklerken daha fazla mutsuz olmasına sebebiyet verir.

Mutluluk, sonucu ne olursa olsun süreçten haz almayla alakalı bir durumdur.

Bir birlikteliğin hüsranla bitmesi, bir işin olumsuz sonuçlanması, bir dostluğun kötü bir şekilde sonlanması sizin mutsuz olduğunuz anlamına gelmez.

Finalde mutsuz olduğuna takılmak, süreçte yaşadığın mutluluğu görmezden gelerek kendine ve olaylara, kişilere yaptığın en büyük nankörlüktür.

Güneşli bir günün sonunda yağmurun yağması ve sizi sırılsıklam ıslatması mutsuz olduğunuz anlamına gelmez.

Günün sonunda yağmurun yağmasına takılırsanız mutsuz olursunuz, gün boyunca güneşten aldığınız hazzı düşünmelisiniz.

Devamlı mutlu olmak, devamlı iyi hissetmek, devamlı gülmek insanı geliştirmez.

Gelişim olumsuz olaylara verdiğiniz mücadele sonunda oluşur.

Fazla gülen insanların gözlerinden yaş gelmesi, her şey yolunda giderken aniden aksilik yaşamanız, güzel giden bir birliktelikte birden her şeyin tersine dönmesi bu yüzdendir.

İyi olaylardan sonra kötü olaylar yaşamanız, fazla mutlu geçirdiğiniz günün sonunda mutsuz olmanız, aşırı gülünce ağlamanız, her şey yolunda giderken aksiliklerle karşılaşmanız, sağlığınız yerindeyken birden hasta olmanız sizin dengede kalmanızı sağlar. 

Hiçbir insan devamlı mutsuz veya devamlı mutlu, devamlı neşeli, devamlı hüzünlü, her şey yolunda, her şey berbat bir şekilde olmaz.

Her duygu size zıddını yaşatarak dengede kalmanızı sağlar.

Sevgilerimle…

Mail: [email protected]