Bu şehirde kavram kargaşası var, aynı zamanda kim ne yaptığını ya da ne yapacağını bilmiyor! Anlamsız bir tartışma, uzunca zamandır gündemi meşgul ediyor.

Bir söz atıldı ortaya peşine takıldık gidiyoruz. Bin yataklı hastane 07 Haziran seçim döneminde başbakan Sakarya mitinginde dil ucu ile bir söz etti, bu sözün altını herkes kendince doldurmaya başladı!

İlçe belediyeleri meclis toplantılarında kararlar almaya başladı, hastane hangi bölgeye yapılmalı, uygun araziler tahsis edilme çalışmaları yapıldı!

AKP Genel Başkan yardımcısı milletvekili Ayhan Sefer Üstün bu hususta belirleyici oldu, başbakanın sözü havada kalmaz hastane bu şehre yapılır dedi! Tartışma ve yer arayışı çalışmaları hız kazandı!

Bunun üzerine şehrin milletvekilleri, kalkınma bakanı, sağlık bakanı ziyaretleri yaptılar ki gerçek ortaya çıktı! Bakanlıklar düzeyinde planlanan hastane yatırımı olmadığı, bu düzeyde böylesi bir mevzunun olmadığı anlaşıldı!

Hal böyle olunca şehirde deyim yerindeyse kıyamet koptu, onca çalışma araştırma boşa gitti!

Miting meydanında söylenen bir söz buralara kadar ulaştı, bu mevzuya dair her kesim kendini muhatap kıldı, açıklamalarda bulundu!

Konunun muhatabı olan kurumlar ise kamuoyunun beklediği türden bir açıklamada bulunmadığı gibi o düzeyde herhangi bir planın olmadığı anlaşıldı!

Bizim şehirde bu işler maalesef hep böyle işlemiştir, siyaset zemini bütün meselelerini bu düzeyde dile getirmiştir. Benzeri örnekleri çok yaşadık, dört yüz yataklı hastane binası ve kadın doğum hastanesi de böylesi bir serüveni yaşadı!

Sonuçları ise hepimizin malumu tartışma başladıktan yıllar geçtikten sonra projeler plan niteliğine geçemedi ya da gecikmeli yerine getirildi!

Milletvekilleri düzeyinde etkin yapıya sahip değilseniz, şehrinize de proje kazandıramazsınız! Bizim en temel sorunumuz da bu olsa gerek.

Yatırımın nasıl planlanıp, hayata geçirileceği devlet katında bilinmeyen bir durum değil süreci takip edip sonuçlandıracak siyasi irade gücüne sahip değiliz!

Ankara da lobimiz yok türü şikayetler de böylesi bir durumdan dolayı ortaya çıkar. Mevcut milletvekili kadrosu ile bin yataklı hastane binası bu şehre yapılamaz, hayal tacirliği yaparak şehri de meşgul etmeyin, belediye meclislerini de!

Aksi halde bazı ilçe belediyelerimizin gündelik işlerini yapmakta da eksiklik yaşıyorlar. Asli görevlerini terk edip, olmayan hastaneye yer arayışı ile vakit kaybediyorlar!

Ayhan Sefer Üstüne düşen görev ise, belediye başkanları başta olmak üzere şehir kamuoyuna durumu anlatması ve bu meseleyi tartışılıyor olmaktan çıkarmasıdır!

Bugün itibariyle bilinen gerçek, Sağlık Bakanlığının bu şehre bin yataklı hastane projesi yatırımı olmadığı gerçeğidir!

Bu sözü bizler ifade edince anlamı yok, yetkili olduğunu düşünen genel başkan yardımcısının yapmasında fayda var. Şehir enerjisini doğru kullansın! Aksi halde olmayan projeyi tartışıyor oluruz!                                                                                                                                                                            [email protected]