Tren gar binasına gelecek, ‘’ Ada Trenimizi Adapazarı Gar’ına istiyoruz ‘’ diyor CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve arkadaşları.

                Cumartesi günleri saat 15:00 da Gar binasının önünde geçtiğimiz hafta üçüncüsü düzenlenen eylemin, siyasi yaşamın seyrini değiştireceğini, en azından böylesi katkısı olacağını düşünüyorum.

                Bu hususta birçok yazı kaleme alındı imza kampanyaları düzenlendi, iktidar erklerinin toplumsal bilincin yitirilmesi için her dönem özel çabaları oldu.

                Ancak bu kez başarılı olamayacaklar, Gezi eylemleri farklı adlar ile provoke edildi, ‘’ Adapazarı Trenimiz Adapazarı’na gelecek ‘’ bu ad asla değiştirilemeyecek.

                Masum talep, halk nezdinde karşılıkta buluyor, mevcut iktidar temsilcileri sözünü vermiş olmalarına rağmen Gar’ımız var trenimiz yok!

                İktidar gündemi kendi isteğine göre şekillendirdi, verdiği sözü unuttu, unutturdu. Ne istiyorsa o oldu ne istemiyorsa o olmadı.

                Trenin gar binasına gelmesini istemediler, bugüne kadar da istedikleri sonuca ulaştılar.

                Bundan sonrası onlar için kolay olmayacak, Çeroğlu ve arkadaşları kararlı ve bu meselenin peşini bırakacağa da benzemiyorlar.

                Her geçen gün sayıları da artıyor, kararlılıkları da artıyor.

                Çeroğlu ‘’ Bugün burada Ada Treninin garımıza gelmesi için başlattığımız eylemin üçüncü haftası. Bizler her hafta burada olacağız demiştik ta ki trenimiz bu gara gelinceye kadar. Bir kez daha yineliyoruz; kararlıyız dirençliyiz.’’ Sözlerinde ki kararlılık sanırım anlaşılmakta.

                Yapılması istenilen; silinmeye yüz tutmuş, AKP iktidarları tarafından bilinçli olarak yok sayılmak için çabalanan tarihin geri gelmesidir aynı zamanda !

                1899 yılından beri 119 yıllık geçmişi olan Adapazarı Ekspresi’nin devreye sokulması çabasıdır!

                Dönemin Başbakanı seçim mitinginde Ada Treni merkeze gelecek sözü verdi, bunun üzerine dönemin iktidar milletvekilleri, mensupları Başbakan’ın sözü yerde kalmaz diye ‘’beylik’’ sözler ettiler.

                İncelemeler başlatıldı T.C.D.D yetkilileri ‘’ışık hızıyla’’ çalışmalar başlattı, sonuç hepimizin malumu. Seçim öncesi verilen sözler, seçmende karşılık buldu, AKP bir kez daha bu şehirden istediğini aldı. ‘’ Ada Treni ‘’ seçimin malzemesi oldu, seçim sonrası verilen sözler, başlatılan çalışmalar unutuldu.

                Haksızlıkta yapmayalım sığ bir mazeret ileri sürülerek projeden vazgeçildi.

                Hatırlayanlar bilecektir, rayların şehir içi trafiğini olumsuz etkilemesi, birkaç geçit oluşması mazeret gerekçelendirilerek verilen sözlerden geri dönüldü!

                Benzeri örnekleri görmek mümkün, derdiniz sorunu çözmekse tabii!

                Eskişehir İl’inde tren rayları yer altına alınarak sorun çözüme kavuşturulmuş!

                Böylesi örneklerin sayılarını artırabiliriz.

                Sakarya şehri makus talihi, başka İl’ler de sıradan olan sorunlar, bize gelince çözüm ve devleşen sorunlar olarak duruyor.

                İktidar her sorunu olduğu gibi ‘’ Ada Treni ‘’ meselesine de duyarsız kaldı!

                CHP İl Kadın Kollarının başlattığı ve her geçen gün artarak devam eden eylemi mutlak karşılık bulacaktır. Ancak seçim sonrası taahhüdü bu kez inandırıcı olmayacaktı.

                Onun içindir ki Çeroğlu ve arkadaşları sorunun 31 Mart seçimine kadar çözümünü tarif ediyorlar!

                08 Aralık Cumartesi 15:00 randevunun adresi GAR MEYDANI!