Yerel yöneticilerimiz uzun bir aradan sonra şehrin yerel meselesine ilişkin açıklamada bulundu!

Adapazarı Belediye meclis toplantısında MHP grubunun,stat arazisinin yeşil alan olarak kullanılmasını istemesi üzerine Başkan Diş’li ‘’Biz de stat arazisinin yeşil alan olarak kullanılmasından yanayız’’ dedi!

Hiç kuşku yok ki bu sözü önemsemeliyiz!

Dolayısıyla son dönemlerde referandum meselesi ile meşgul olan yerel yöneticiler şehrin önemli görünen sorununa temas etmiş oldu!

Stat arazisi tartışması bir başka gerçeklede yüzleştiriyor bizi .Asli görevi şehire değer katmak , şehiri  planlamak üzere seçilen belediye başkanları ve meclis üyeleri kendi işlerini bir kenara bırakıp sorumluluk alanları dışı ile meşgul olmaktalar!

Hal böyle olunca da yeşil alan , imara açılmaması mücadelesi de İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar’a düşüyor!

Son meclis toplantısında  MHP grubu adına üye Hayrettin Hacıbektaşoğlu çok anlamlı bir söz sarfetmiş!’’TOKİ ile o imzayı atan Vali bu şehirde yok ,spor il müdürü bu şehirde yok ama biz buradayız’’ve bir gün stat arazisinin  başına ‘’ Araziyi bunlar imara açtılar’’ diye yazılacak!

Yaptıklarınızla ve yapamadıklarınızla bu şehirde yaşamaya devam edeceksiniz!

MHP’li sözcü stat arazisi konusunu sanırım herkesin anlayacağını netlikte ifade etmiş oldu!

Belediye başkanları görevlerinin ne olduğunu ve sorumluluklarının seçildikleri bölge yurttaşına olduğunu öğrendiği an önemli yol katedilmiş olacaktır!

Aynı durum seçilen meclis üyeleri için de geçerli!Meclis üyeleri seçildikleri gün ilk icraatları pasaport çıkartmak olduğu ve görev alanlarını turistik seyahat üzerinden kurguladıkları için şehir planlaması görev alanları içinde değil!

Görev tanımı bu olunca da bu tarz meselelerin  takibide , sorumluluğuda Başkanların ve Meclis üyelerinin üzerinde olmuyor!

Bu şehirin temel sorunu da sanırım bu olsa gerek , siyasi otorite bir türlü üzerine yüklenen sorumluluğun farkına varamıyor!

Sonuçta hepimizin malumu  ,stat arazisi üzerinde ticaret alanları yani beton yığını olur !

Birçok benzeri meselede bu şehir bunları test etti, aldığımız sonuç bizi hiç yanıltmadı !

Hani bu kez yanılsak da stat arazisi yeşil alan olarak kalsa…!

[email protected]