Zor günlerden geçiyoruz, asrın illeti ile mücadele henüz bitmedi ve anlaşılan kolayda bitmeyecek.

Son günlerde ki vaka sayıları, günlük veriler artışın olmadığını gösteriyor olsa da sorun devam ediyor.

Kontrollü yaşam, maskeli ve sosyal mesafe kuralı uzun süre bizlerle birlikte yaşayacak. Doğru olan da bu, sorunun çözümüne dair aşı henüz bulunamadı.

Mevsim koşulları itibariyle tedbirlerin uygulanması zor olsa da kararlılıktan taviz verilmeden en az zararla süreci atlatmalıyız.

İktisadi yaşam asrın illetinden öncede tehlike sinyalleri veriyordu, işyeri kapamalar ve iş den çıkarmalar yoğun yaşanıyordu. Asrın illeti ile ilk karşılaştığımız Mart ayından itibaren alınan yasal tedbirler kötü gidişin önüne geçemedi.

Borç ertelenmesi, kredi desteği marifetiyle yeni borçlanma yolları açıldı, ticari yaşamı dinamik kılacak tedbirlerin olmaması her gün işyerlerin kapanmasına sebep oldu.

TESK verilerine göre Haziran ayında 7 bin 222 esnaf kepenk kapattı. Yeni işyeri başvurularında hızlı düşüş olduğu, önlem alınmaz ise daha kötü günlerin önümüzde olduğunun altını çizmiş bu hususta da uyarıda bulunuyorlar.

Mücadele topyekûn her alanda verilmeli, Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine girmeye olmadığımız kadar çok yakınız tarzı altı boş “beylik “ ifadelerle sorunun üstesinden gelmek mümkün değil.

Kaldı ki en büyük 20 ekonomi içinde tutunmaya çalıştığımız bir dönemde.

Ticari yaşamın içinde bulunduğu olumsuz koşullar her gün daha da derinleşiyor, ağır tahribatlara yol açıyor.

Benzeri durumu yerel yönetimlerde de gözlemlemek mümkün, yerel seçimlerin üzerinden geçen süre birinci yılını tamamladı ve bu süre zarfında büyükşehir başta olmak üzere belediyeler de henüz kayda değer bir proje hayata geçirilemedi.

Geçmiş dönemden yarım kalan projeler tamamlanamadı.

Günlük tabir edilen belediye hizmetlerinin sunumunda aksaklıklar yaşanmakta, bu gidiş büyük projelerin hayata geçirilmesi bir tarafa rutin hizmetlerinin sunumunu mümkün kılmayacak.

Büyükşehir belediye başkanı Ekrem Yüce’nin göreve başladığı ilk günlerde gün geçmiyordu ki proje açıklamadığı, öylesine alışmıştık ki her güne yeni proje ile başlıyorduk.

Proje afişleri ile donatılı idi şehrin belli bölümleri, son günlerde ise yerini sessizliğe bıraktı.

Bir-iki cadde ve kaldırım düzenlemesi ile belediyecilik yapılmakta, ekonomik şartlar büyük projelerin hayata geçirilmesine olanak tanımayacak anlaşıldığı üzere.

Hiç değilse trafik akışını düzenleyin, tek yönlü trafik akışını sağlayın, şehri temiz tutun, günü kurtarın.

Ötesi hizmetleri sizden beklemekten çok önce vazgeçmiştik.

CHP Kadın kolları başkanı Azize Çeroğlu ve arkadaşlarının verdiği 18 haftalık mücadele sonrası seferlerine başlamıştı Ada treni ancak uzunca süredir tren seferleri durduruldu, çalışmıyor.

Kar-kış, yağmur-çamur demeden verilen mücadele sonrası kazanılmış haktı, yatırım projelendirme gerekmiyor, Ada treni tekrar seferlerine başlasın.

28 Mart’tan itibaren Ada treni seferlerini durdurmuştu.

Bunu sağlayacak siyasi iradeyi gösterin hiç değilse….