Çocukken epilepsi hastalığı geçiren 19 yaşındaki Turan, antrenörü Fatih Aslantepe'nin kendisini keşfetmesiyle 2018'de yüzme sporuna başladı.

Sporun sosyal ve mental anlamda etkisini gören Turan, Türkiye'de şampiyonluklar kazanarak milli takıma seçildi. Geçen ay Polonya'nın Krakow şehrinde yapılan VİRTÜS Avrupa Yaz Oyunları'nda erkekler 200 metre kurbağalamada 2.51.14'lük derecesiyle altın madalya kazanan Turan, bayrak yarışları ile 50 metre kurbağalamada da kürsüye çıktı.

Milli sporcu, 21 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılıp özel sporcular kategorisinde zirveye çıkmak istiyor.

 "Çalışmaların boşa gitmediğini anladım"
Veysi Turan, yaptığı açıklamada, yüzmenin fiziksel ve mental anlamda kendisini iyi hissettirdiğini anlattı.

Yüzmeye başladıktan sonra yaşamının tamamen değiştiğini, sporcu hayatı yaşamaya başladığını aktaran Turan, "Her şey disiplinli olmaya başladı ve o şekilde devam ediyor." dedi.

Turan, Türkiye'de şampiyonluklar kazandıktan sonra Avrupa Yaz Oyunları'na katıldığını belirterek, şunları söyledi:

"200 metre kurbağalamada altın madalya kazandım. Şampiyonluğu kazanınca yaptığım çalışmaların boşa gitmediğini anladım, verimini aldığımı hissettim. Güzeldi benim için çok mutlu oldum. İstiklal Marşı'nı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek benim için tarif edilemez. Gözlerim doldu o an, tüylerim diken diken oldu. Onun verdiği gururu başka hiçbir şey vermiyor. Allah nasip ederse en iyi şekilde defalarca onu yapacağız."

Editör: Haber Merkezi