MÜSİAD Sakarya’nın konuğu olan Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, “Türkiye 2023’e emin adımlarla ilerliyor ama önümüzü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Suriye, Filistin, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya ziyaretlerimde gördüm ki herkes Türkiye’nin şahlanmasını umut ediyor. Türkiye hiç şüphesiz beklenendir.”

Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, MÜSİAD Sakarya Şubesi’nde “Postcorona Sürecinde Dünya ve Türkiye’nin Geleceği” programını gerçekleştirdi. MÜSİAD Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilen program Yeni Camii İmam-Hatibi Halit Başiş’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK İŞ MODELLERİ KURGULUYORUZ

Konuşmasına MÜSİAD’ın etkinliğinden başlayan Filizfidanoğlu; “Bizler MÜSİAD olarak 31 yıldır gücümüzü üyelerimizden alarak ilerliyoruz. Dünyanın 95 ülkesinde, 224 irtibat noktasında varız. Dünya genelinde 11.000 üyemiz ve 60.000 firmamız ile 1.600.000 kişiye istihdam sağlıyoruz. Oluşturduğumuz katma değer ile, Türkiye ekonomisinin gelişmesine yön veriyoruz. Yerli ve milli üretim gücümüzden aldığımız ilham, kaliteli hizmet vizyonumuz, otomotivden gıdaya, sağlıktan inşaata, turizmden lojistiğe kadar hemen her alanda dünya çapında işlere imza atan girişimci ve yatırımcılarımızla, dünyaya örnek olacak iş modelleri kurguluyoruz. Aynı zamanda MÜSİAD olarak üyelerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel bilgi birikimlerine bir yenisini katmak için konferanslar, seminerler ve paneller gerçekleştiriyoruz. Bu akşam kıymetli Yusuf Kaplan hocamızla bu konferanslardan bir tanesini gerçekleştireceğiz.” Cümlelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında 25. Uluslararası İş Formu (IBF), MÜSİAD EXPO ve MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı hakkında bilgiler aktardı.

MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ardından gecenin konuğu Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan sahnede yerini aldı. Konuşmasında korona sonrası süreçten bahsederek başlayan Kaplan, konuşmasının devamında ülkenin konjonktürünü gözler önüne serdi.

KORONAVİRÜS LABORATUVARDA ÜRETİLDİ

Koronavirüs konusunda düşüncelerini belirten Kaplan; “Sürekli yeni bir versiyonu çıkartılan, sürekli gündemde kalmayı başaran bir virüs belası var. Deltası delta plus’ı derken nereye gideceğini merak ediyorum. Elbette bir küresel afet var. Elbette dünya, tarihinin en iğrenç afetlerinden birine tanık oluyor.

İğrenç; çünkü başımıza ne geldiğini bilmiyoruz. Birileri dünyayı parmağında oynatıyor. Resmen, laboratuvarda üretilen bir virüs bu. Bu konuda önemli bulgular çıktı ortaya: Geçtiğimiz aylarda, Cambridge Üniversitesi’nden bilim adamları, Çin’de, Vuhan’da ortaya çıkan (covid-19 olarak adlandırılan) koronavirüsün laboratuvarda üretildiğini ispat ettiler.” Dedi.

TÜRKİYE HİÇ ŞÜPHESİZ BEKLENENDİR

Ülkemizin geleceğini öngören Kaplan; “Türkiye 2023’e emin adımlarla ilerliyor ama önümüzü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Onca ülke gezdim; Suriye, Filistin, Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya ziyaretlerimde gördüm ki herkes Türkiye’nin tekrar şahlanması için dua ediyor, tekrar şahlanmasını umut ediyor. Türkiye hiç şüphesiz beklenendir, hiç şüphesiz özlenendir.” Cümlelerine yer verdi.

Program eğitim sistemi, yönetim sistemi, beyin göçü gibi birçok başlıkta soru-cevap şeklinde devam etti.

Editör: Haber Merkezi