Özel Yurtlar Birliği Başkanı Yaşar Kaba, öğrenci yurtları konusunda belediyenin denetim yetkisi olmadığını iddia ederek, “Üniversite açılmak üzereyken bir haftada 3 kapatma tebliği gönderen belediye iyi niyetli değildir. Belediyenin denetim yetkisi yok” dedi.
Sakarya Özel Yurtlar Birliği Başkanı Yaşar Kaba, Adapazarı Belediyesi ile yurt sahipleri arasında yaşanan tartışma nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Yurtların muhatabının Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Kaba, belediyenin yurtları denetleme görevi olamayacağını iddia etti.

ÇÖZÜMSÜZLÜK
Birlik Başkanı Kaba, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yurtların Milli Eğitim, Maliye ve sağlık temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyonla denetlenen kurumlar olduğunu söyledi. Kaba, belediyenin bu anlamda denetim görevinin olamayacağını öne sürdü. Üniversitenin açılacağı ve kayıtların devam ettiği dönemde yurtların önünde zabıta ekiplerinin beklemesinin kendilerini rencide ettiğini ifade eden Başkan Kaba, “5 aydır Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’den 20 kez randevu istedik. Hepsini geri çevirdi. Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm ile görüşmemizi söyledi. Özüm çözümsüzlük yolundan gidiyor. Belgeleri topladık. Belediyeye sunduk. 72 saat içinde 3 defa kapatma yazısı gönderen belediye iyi niyetli değildir” dedi.
Önceki gün Adapazarı Belediye Meclisi toplantısı sonrasında yaşanan gerginliği “Çirkeflik” olarak değerlendiren Kaba, “Yurtlarda kalacak öğrenci aileleri ve öğrenciler varken, zabıta kapatma işlemi yapıyor. Belediye özür dilemelidir. Bizler sanayi işi yapmıyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Kural hatası yapılmaktadır” diye konuştu.

YETKİ MİLLİ EĞİTİM’İN
Birlik başkanı Kaba, “Belediyen hukuka uygun hareket eden yurtlarla uğraşıyor. Merdiven altı, kayıtsız yurtlarla uğraşsın. 12 bin öğrenciye 24 saat hizmet veriyoruz. Huzurumuzu bozmasınlar” ifadesini kullandı. Yurt denetimi yetkisinin Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu iddia eden Kaba, “Denetleme ve açma kapama yetkisi belediyelerde değil valiliktedir. Denetçimiz belediyeler değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Yurtları açma kapama kararını Valilik verir. Bu şekilde bir uygulama hiç bir ilde yok” dedi.
Editör: Haber Merkezi