Hayırsever iş adamı Hakkı Demir anısına hayır işleri yapılmak üzere İstanbul'da kurulan Hakkı Demir Eğitim Kültür Sağlık Ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından Sakarya'ya yaptırılan hizmetlerden biri de Serdivan'daki Hakkı Demir Kız Öğrenci Yurdu idi... 17 Ağustos 1999 depreminde hasar aldıktan sonra onarım çalışması yapılan yurt 450 öğrenci kapasiteliydi. 2014 yılında yurdun deprem hasarı nedeniyle yıkılmasına karar verildi.

O dönemin yöneticileri, çevresinde yine Hakkı Demir Vakfı tarafından yaptırılan okul ve cami bulunan alanda yeniden öğrenci yurdu yapılacağını açıklamışlardı. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan arsada geride kalan 8 yılda yeni yurt yapılması adına herhangi bir çalışma yapılmazken, son yıllarda çevre esnaf tarafından otopark olarak kullanılmaya başlandı.

YILLIK 77 BİN LİRA KİRA İSTENİYOR
Bugün ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dikkat çeken bir ihale ilanı yayınlandı. Bin 708 metrekarelik alan, otopark olarak işletilmek üzere ihaleyle kiralanacak. 1 yıllık süreyi kapsayan kiralama ihalesinde muhammen bedel 77 bin lira olarak belirlendi.

ARKA SOKAĞINDAKİ 1 DÖNÜMLÜK ARSA DA KİRALANIYOR
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından söz konusu alanla birlikte yakınlardaki bir arsa da otopark olarak işletilmek üzere kiraya verilecek. Hakkı Demir Muradiye camiinin arkasındaki İrem Sokak üzerinde bulunan bin metrekarelik alanın 1 yıllık kirası için de muhammen bedel 22 bin 600 lira olarak belirlendi.

İHALE 11 EKİM'DE
İki arsanın kiralanmasına yönelik ihale, 11 Ekim Salı Günü Serdivan'daki il müdürlüğü binasında gerçekleşecek. (medyabar)

Editör: Haber Merkezi