Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 2018 yılı faaliyet raporu ve kapanış bilançosunun 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek ikinci bileşimde tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

SON 3 YILDA FİYAT ARTIŞI YAPILMADI
Gündemin 5. maddesiyle SASKİ Yönetim Kurulu’na oybirliğiyle 2019 yılı sonuna kadar 2018 yılı enflasyon oranlarını aşmamak üzere su ve atıksu tarifelerini belirleme yetkisi verildi. Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan ve basında yer alan fiyat artışı söylentilerine açıklık getiren Başkan Yüce, “Maddeyi fiyat artışı kararı için gündeme getirmedik. Diğer büyükşehirlerdeki rakamlara baktık. Son 3 yılda bizde fiyat artışı yapılmadı ama çok sayıda yatırımımız oldu. Şu anda fiyat artışı konusunda büyükşehir belediyeleri arasında 20. sıradayız. Vatandaşlarına en ucuz su ulaştıran belediyelerden birisiyiz” diye konuştu.

YÖNETİM GÖRÜŞECEK
Başkan Yüce, “Bu konu birim değerlerini yönetimin üzerinde çalışması için gündeme getirildi. Bu bir fiyat artışı kararı değil. Yönetim konuyu irdeleyecek. Maliyetimiz 7,5 lira suyu 4 liraya arz ediyoruz. Aradaki farkı nasıl tolere edebiliriz. Bunu düşünüyoruz. Şirket mantığı Sera, Fidan ve Tarım A.Ş.’de olacak ama su da vatandaşlarımızın lehine olacak. Kasım’daki diğer Genel Kurula kadar üzerinde çalışmak için zaman istiyoruz. Zam durumu söz konusu olursa bunu paylaşacağız. Dünyada Sapanca Gölü gibi bir nimete sahip olan az ülke vardır. Hafta sonu Göl Tesislerindeydim. Oradan suyu alarak Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ne pompalamanın maliyeti çok yüksek. Önemli olan dengeyi bozmamak. Dengeyi yakalamamız gerekiyor.”

GÜNDEM MADDELERİ
Genel Kurul’da 2018 yılı faaliyet raporu ve kapanış bilançosunun kabulünün 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek ikinci oturumda tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı. SASKİ Denetçiler Raporu’nu içeren 2. madde oybirliğiyle kabul edildi. 3. madde oybirliğiyle kabul edildi. SASKİ’nin Fidan A.Ş. ’ye yüzde 40 hisse ile ortak olarak iştirak etmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi