Sürekli olarak vatandaşa verilen hizmetin kalitesini ve etkinliğini artırmayı hedef edinen hastane yönetimi yeni açmış olduğu 6 yataklı cerrahi yoğun bakım (2) ve 9 yataklı göğüs hastalıkları yoğun bakım ünitesi ile 92 olan yatak sayısını 107’ye çıkardı. Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde 22 yatak kapasitesiyle yeni açılan yoğun bakım üniteleriyle birlikte 92 olan mevcut yoğun bakım yatak sayısı 114’e çıkarıldı.
SEVKLER ÖNLENECEK
Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 yataklı göğüs hastalıkları yoğun bakım ünitesi, 7 yataklı dahiliye yoğun bakım ünitesi ve 6 yataklı ikinci bir cerrahi yoğun bakım ünitesinin faaliyete geçirildiğini açıkladı. Sağlam, “Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarla iyi bir donanıma sahip olarak yatak yetersizliğinden olabilecek il dışına sevk işlemlerini önlemiş olacağız” dedi.
ÇOK YÖNLÜ
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Yakup Tomak da yeni açılan yoğun bakım ünitelerinin hizmet kalitesiyle ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Tokmak “Eylül ayı itibarıyla hasta kabulüne başlanılan ikinci cerrahi, göğüs hastalıkları ve dahiliye yoğun bakım ünitelerinde  hastaların konforu için tüm ekipman hazırlanmış vaziyettedir. Birer adet izolasyon odaları bulunan yoğun bakım ünitelerinde sağlık personeli için de sosyal alanlar dizayn edilmiş bulunmaktadır. Aynı zamanda hasta yakınlarının da konforu ve hastalarını beklerken mağduriyet yaşamamaları için bekleme salonu da faaliyete geçirilmiştir. Yapılan yoğun bakımlar il dışı sevkleri azaltacak” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi