Başkan Soğuk, “Beton operasyonu davası sonucu suçsuzluğumuz kanıtlanmıştır. Görüldüğü üzere üzerimize atılan iftiralar bir bir çürümektedir” dedi

Başkan Soğuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda beton operasyonu olarak bilinen ve 5 yıldır devam eden mahkeme süreci nihayet sonuçlanmıştır.

Hatırlanırsa o günlerde Fetö’nün yayın organı olan Zaman gazetesinde haberler yapılmış, bu haberler fotokopi çekilerek ilçemizde her yere dağıtılmıştı. Oysaki biz o günlerde ilçemize hastane kazandırmak için Ankara - Ferizli arasında mekik dokuyorduk.

İLÇEMİZE HASTANE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK
İlçemizde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ulaşabileceği en yakın devlet hastanesi 25 - 30 km mesafede bulunmaktaydı. Konunun aciliyeti nedeniyle Sağlık bakanlığımız ile sık sık görüşüyor, ilçemize en kısa zamanda hastane kazandırmak için çalışıyorduk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Sağlık bakanlığımız ‘bize hastane için yer gösterin’ demişlerdi.

O zamanlar Belediyemiz mülkiyetinde olan ve İller Bankası’ndan sağlanan kredi ile yapılan Belediye Kültür Merkezi projeli atıl vaziyette bir binamız mevcuttu. Bizlerde bölge halkımızın hastane ihtiyacının aciliyeti nedeniyle, sözü edilen ve atıl durumda bulunan binamızın gerekli projelendirme ve tadilat işlemlerinin tamamlanmasını sağladık. Belediye Meclisimizin de kararı ile Sağlık İl Müdürlüğümüze bu binayı sunduk.

BİZİ DE OPERASYON İÇİNE ALDILAR
Sağlık Bakanlığımız bizden bu binaya ait performans raporu istediler. Bizlerde prosedürlere uygun olarak performans raporunu aldık. Nasıl olduysa bu noktada bizi beton operasyonu içerisine aldılar. Gündemi günlerce meşgul eden beton operasyonu adıyla basında bizi günlerce manşetlere taşıdılar.

Bu konuyla alakalı bizim bir suçumuzun olmadığını o günlerde sık sık dile getirmiştik. Oysaki bizi bu operasyonun içine çekmelerinin nedeni hizmetlerimize gölge düşürmekti.  2014 yerel seçimlerinde de bu operasyonu koz olarak kullanıp üzerimize gelmişlerdi. Oysaki bugün bütün gerçekler ortaya çıkmış ve adalet yerini bulmuştur.

İFTİRALARDAN BIKTIK
5 yıl süren beton operasyonu davası sonuçlanmış ve kararı açıklanmıştır. Buna göre 2013/89 Esas sayılı 13.09. 2018 tarihinde Sakarya 3. Ağır ceza mahkemesinde görülen Beton operasyonu davası sonucu suçsuzluğumuz kanıtlanmıştır. Görüldüğü üzere üzerimize atılan iftiralar bir bir çürümektedir. Şu da bir gerçektir ki üzerimize atılan bu iftiralardan biz artık bıktık. 

Biz o günkü şartlarda hastaneyi oraya getirmeseydik, bugün Çalıbayırı’na yeni bir hastane kurulmazdı.

ADALET YERİNİ BULDU
Aradan geçen 5 yıllık süreç zarfında suçsuz olduğumuz mahkemece kanıtlanmıştır. O gün yargısız infaz yapanlara şimdi ben soruyorum “bunun vebalini kim verecek?” Şimdi çıkıp özür dileyecek cesaretiniz var mı?  İlçemize bir hastane kazandırmamızın neresinden rahatsız oldunuz?

Bizim önümüze bugün de aynı ihtiyaç gelse, aynı cesaret ve kararlığı gösteririz.

Hülasa biz Ferizli’ye hastane kazandırmak için çaba gösterdik fakat Birileri bize oyun oynadı. Şu anda görüyoruz ki Adalet yerini buldu.

HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ İŞ YOK
Sonuç olarak bu davada ceza alsak dahi hiç önemli değildi çünkü, o zamanlar sağlık hizmeti ilçemizde çok kötü durumdaydı ve düzeltmemiz gerekiyordu. İlçemizde saat 4’ten sonra hasta olan vatandaşlarımız ya yüksek ücretlerle özel polikliniklerde tedavi oluyor veya Adapazarı’na gidiyordu. Bizim için de önemli olan halkımıza bu hizmeti bir an önce kazandırmaktı. 

Her zaman söylediğim gibi şimdi de tekrar ediyorum; “Biz, halkımıza hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işe imza atmadık.”  Bu nedenle vicdanımız rahattır. Bizim derdimiz Ferizli halkına hizmet etmektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi