Mil Enerji Sen Genel Başkan ve Genel Başlan Yardımcısı Ali Yücel, yetkili sendikanın, memurların sorunlarının tespiti için bir araştırma şirketi ile anlaşmasına tepki gösterdi: “Sosyal medya üzerinden seyyanen zam istemekle kamu çalışanlarının hiçbir yarasına merhem olamazsınız.”

Bayındır Memur Sen’in Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin Manevi, İlkeli ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı Mil Enerji Sen Genel Başkan ve Genel Başlan Yardımcısı Ali Yücel çalışanların talep ve beklentilerini belirtmek için bir basın açıklamasında bulundu. Tüm kamu kurumlarındaki iş yeri temsilcilerinin, on yıldan fazla bir süredir yetkili olduğu ve her fırsatta 1 milyonu aşan üye sayısı ile övündüğünü belirten Başkan Ali Yücel; “Elindeki tüm mali imkanlara rağmen sözde yetkili sendika kamu çalışanlarının ve üyelerinin sorunlarını dahi tespit edemiyor. Kamu çalışanlarının sorunlarını tespit etmesi için bir araştırma şirketi ile para karşılığında anlaşma yapmış olmasını, sözde yetkili sendikanın beyin ölümünün gerçekleştiğinin göstergesi olarak değerlendiriyoruz.” Dedi. Mil-Sen Genel Başkanı Yücel; “Üye ve kamu çalışanlarının sorunlarını bugüne kadar ortaya koyamamış, bunun için on binlerce lirayı bir araştırma şirketine vererek ‘biz yapamadık gelin kamu çalışanların sorunlarını siz tespit edin’ diyen sendika anlayışına karşıyız. Halen makamlarının, makam araçlarının ve dolgun maaşlarının olması yetkili sendikanın beyin ölümünün gerçekleştiği gerçeğini değiştirmez. Çünkü beden halen toplu sözleşme ikramiyesi ünitesine bağlı olarak hayattadır ancak beyin ölümü gerçekleşti.” ifadesini kullandı.

İKTİDARIN GÖLGESİNDE SENDİKACILIK

Daha önce de sözde yetkili sendika yöneticilerini “Ultra lüks genel merkezlerde oturmakla , son model makam araçlarına binerek gezmekle , kamu çalışanlarının enflasyon altında ezilirken kendi maaşlarına %100 oranlarında zam yapmakla , siyasilerle fotoğraf çektirip sosyal medya üzerinden seyyanen zam istemekle kamu çalışanlarının hiçbir yarasına merhem olamazsınız.” Diyerek defalarca uyardıklarını belirten Başkan Yüksel ellerinde bulundurdukları ekonomik güç ile aşırı güç zehirlenmesi yaşadıklarını, sözde yetkili sendikanın toplu sözleşme ile sendikalara dolaylı olarak 3 ayda bir milletin cebinden aktarılan paranın kurtarıcı olduğu ve bunun kamuya yıllık 1 milyar lira maliyeti olduğunu iddia etti. Başkan Yücel bugüne kadar memurların sorunlarını dahi tespit edilemeyip bu işi bile araştırma şirketine ihale edildiğini belirterek, “sarı sendika araştırma şirketi tarafından kamu çalışanlarının sorunlarının tespit edilmesinden sonraki adımı ise tespit edilen sorunların çözümü. Bu sefer de işveren kanadı ile toplu sözleşme masasında pazarlığa oturacak bir şirkete bu işi ihale etmek olacaktır.” dedi.

İSTİFALARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN BİR MESAJ

Yücel açıklamasını " Bir milyon kamu görevlisinin kendi gönül rızaları ile böyle aciz bir sendikanın üyeleri olarak kalmaya devam etmelerinin altında yatan asıl neden ; İktidarın, kamu ve özel sektör işçilerine tanımış olduğu e-devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa hakkını memurlara vermeye yanaşmaması , yönetici atamaları ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında liyakat değil (mülakat süreçlerinde) yetkili sendika üyesi olunmasının aranmasıdır." diyerek tamamladı.

Editör: Haber Merkezi