Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adapazarı İlçe Başkanı Halil Hakan Oturak ve meclis grup başkan vekili Erbay Kayatürk, ilçe yöneticileri ile birlikte Aşırlar köyünde çiftçilerle bir araya geldi. MHP Mahalle Başkanı Tuncay Akyıldız’ın organize ettiği toplantıya, Aşırlar Köyü Muhtarı Ahmet Açıkgöz, Nasuhlar Köyü Muhtarı Orhan Burhan, Karadavutlu Köyü Muhtarı Cafer Erol da katıldı.

ÇİFTÇİ DESTEK İSTİYOR
Oturak ve Kayatürk, ziyarette mısır, buğday ve ayçiçeği üretimi yapan çiftçiler ve hayvan üreticilerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi. Oturak, “Çiftçiler özellikle tohum, gübre ve mazot fiyatlarının çok artmasından dolayı çiftçiliğin el yaktığını söyledi. Adapazarı’nda ürün fiyatlarının tekelleşmiş tüccar tarafından belirlendiğini ifade eden çiftçiler, devletin yapabileceği en iyi desteklemenin fiyat desteklemesi olduğunu belirtti. Çiftçimiz ayrıca bazı belediyelerin yaptığı gibi çiftçiye ucuz tohum ve gübre desteği istedi” dedi

KALICI ÇÖZÜM
Adapazarı Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erbay Kayatürk, çiftçinin tohum ve gübreden ziyade, Adapazarı iklimine uygun kâr oranı yüksek ürün yetiştirilmesi hususunda yerel yönetim tarafından öncülük edilerek ortaya koyulacak projelerle tarım kentleri oluşturulması gerektiğini, çiftçi, ziraatçi ve kamu kurumlarının iş birliği ile klasik yöntemlerin terk edilerek iklim, toprak ve gelir dengelerinin gözetildiği bir tarım strateji planı ile kalıcı çözüm sağlanabileceğini söyledi.

OTURAK’TAN ÖNERİ
MHP İlçe Başkanı Oturak, Osmanlı’nın en ihtişamlı zamanlarında askeri ve ekonomik gücünü, tarımsal üretim fazlası ürünlerden elde edilen gelir ve onlardan alınan vergilerle sağladığını hatırlatarak, “Bugün Adapazarı ovasında üretilen tarım ürünlerinden elde edilecek ihracat gelirleri ile neden yerli savaş uçakları yapılmasın” dedi. Oturak şöyle devam etti; “Allah bize birçok memlekette eksik olan bereketli toprak, onu besleyen güneş ve suyu, bir de çalışabilecek bir nüfus vermiş. Ancak biz gerisini getirmekte zorlanıyoruz, ecdadımızı sadece savaş meydanlarında değil, tarım sahalarında da örnek almamız gerekir” diye konuştu.

Muhtarlar ve çiftçiler ziyaretten dolayı MHP teşkilatına teşekkür etti. İlçe Başkanı  Oturak, “Milletvekilimiz Muhammed Levent Bülbül’e sorunlarınızı ileteceğiz, en kısa sürede kendisi ile bölgeye gelip hasat öncesi fiyat desteği için tekrar yanınızda olacağız” dedi

Editör: Haber Merkezi