SASTOP Tren Garı Komisyonu, TCDD Genel Müdürlüğü’nde ziyaretlerde bulundu. Toplantıda TCDD Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt ve yardımcıları ile görüşen heyet, görüşmelerin olumlu geçtiğini bildirdi. 
OLUR BEKLENİYOR
Basında konuya ilişkin yayınlanan yazıları da inceleyen yetkililer, “Halkın imza kampanyası ile trenin merkez gardan sefere başlaması isteğine yerel yetkililerin de olur vermesini bekliyoruz” dediler.
İMZALAR SUNULDU
Görüşmede ayırca, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt’a, Ada Ekspresi’nin Adapazarı Garı’ndan kalkması için düzenlenen imza kampanyasında toplanan 30 bine yakın imza sunuldu. TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt, “Bize görev verilirse hazırız. Görevimiz bu” diye konuştu.
KARAR BEKLENİYOR
Kurt, Sakarya TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlük ve Sakarya’daki yetkililerin vereceği Adapazarı –Pendik (Haydarpaşa) treninin Merkez gardan hareket etmesi kararı üzerine gerekeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
KONU OLGUNLAŞTI
SASTOP’tan yapılan açıklamada, “Genel Müdürümüzün bilgilendirdiği konular sonucunda artık konu olgunlaşmış olup, SASTOP olarak Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ve TCDD Genel Müdürlüğü’nün ortak kararını bekliyoruz” denildi.
SASTOP heyetinde Önder Döker, Ömür Kalkan, Veli Ertürk, Hüseyin Balta, Fikret Kökalp ve Armağan Bahadır yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi