‘ŞEHİR MERKEZİNE OLSUN’

“Sakarya’mız çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Mevcut adliye yetmez olmuştur. Yeni bir adliye sarayının yapılması 1 yılı aşkın gündemdedir” denilen açıklamada, “İlimizin genel yapısı dikkate alındığında, sanayi ve işyeri yerleşimi Adapazarı, Erenler,  Serdivan merkezli bir yerleşimdir.Yeni yapılacak  Adliye Sarayının kolay ulaşılabilir olması, dava açanların hemen hemen hepsinin merkezde ve tüm beldelerin ortak merkezi olması  nedeniyle, şehir merkezinde yapılması uygun olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘MEMNUN OLAN ÇOK AZ’

“Şimdiki Adliye Sarayının merkeze uzaklığı, hem vatandaşlarımızın hem de bu alanda hizmet eden görevlilerin büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olduğu açıktır ve mevcut durumdan memnun olan çok azdır” denilen açıklamada, “Çalışmalarını sürdüren ilgili bakanlık birimlerinin, yer tercihi ve tespiti konusunda bu hususa özellikle dikkat etmeleri yerinde olacaktır. SASTOP olarak gerek halkımız, gerekse ilgili görevlilerle yaptığımız istişarelerde, binanın merkezde yapılmasının önemi ortaya koyulmaktadır” denildi.

AĞIR BAKIM ARAZİSİNE

Önceliğin yeterli arsa olduğundan ‘Ağır Bakım Arazisine’ verilmesini isteyen SASTOP üyeleri, sonrasında Erenler’deki Et ve Balık Kurumu arsası, mevcut Bölge Adliye Binası yanındaki Eski Valilik alanı yada Arifiye’deki Büyükşehir Otogarı karşısındakiTohum Islah Arazisine yeni adliye binasının yapılmasını isteyerek, “Ancak ilk tercihimiz Erbakan Caddesi ile tren yolunun kesiştiği bölgenin sağ tarafında bulunan Ağrı Bakım Arazisidir. Her yönü ile bu arsanın yarısı dahi yeni Adliye Sarayı için yeterlidir” dediler.

‘ŞEHRE GERİ DÖNDÜLER’

“Tabi ki bu bölgenin gelişmesini isteyen bazı yöneticiler, yeni Adliye Sarayının Valilikyanındaki AFAD arsasında yapılmasını tercih etmektedirler” denilen açıklamada, “Oysa bu bölgede bir avukat yazıhanesi bile yoktur. Olanlar şehre geri dönmüştür. İki üç adet küçük cafe, çayhane, pastane bulunmaktadır. Adliyenin çevresindeki işyerleri çürümeye yüz tutmuştur. Taraklı, Kocaali, Pamukova, Hendek, Karasu, Arifiye ve Akyazı bölgesinden gelenler, 2-3 vasıta ile mevcut Adliye’ye ulaşabilmektedir” ifadelerine yer verildi.

‘BÜYÜKŞEHİR YERLEŞSİN’

Açıklama şöyle devam etti, “Yenikent’te yeni Adliye Sarayı’nın yapılmasında ısrar etmenin sebebi nedir merak etmekteyiz. Zira orayı kalkındırmak söz konusu ise Büyükşehir Belediyesi neden Yenikent’e yerleşmiyor? Yenikent’i geliştirmek istiyorsak sosyal tesisler, cafeler, AVM’ler ile gerçek bir yaşam bölgesi oluşturulmalıdır. Ancak bu şekilde cazibe merkezi olacaktır. Adapazarı ile birleşmesi de hızlanacaktır. Yeni Adliye Sarayı merkezde yapılsın, Yenikent’teki mevcut Adliye binası kuzey adliyesi olarak hizmetedevam etsin”

Editör: Haber Merkezi