Sakarya’nın ve bölgenin gelişmesine önemli katkıda bulunacak Uluğbey Üniversitesi’nin kurulması amacıyla rapor hazırlayan Prof. Dr. Harun Taşkın, “Bölgenin gelişmesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması önemli hale gelmiştir. Bu amaç ancak yeni üniversitelerle sağlanabilir” dedi.
Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın, Uluğbey Teknoloji Üniversitesi kurulmasının bölgenin ve ülkenin geleceği açısından zaruri hale geldiğini bildirdi.
SÜREKLİLİK İÇİN
Taşkın, “Sakarya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bölgesinin merkezindeki konumuyla gerek sanayi, gerek ekonomik, gerekse teknolojik açıdan hızlı gelişmesini sürdürmektedir. Bölgenin ve ilin gelişmesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması önemli hale gelmiştir. Bunun gerçekleşebilmesi için Sakarya’da yeni üniversiteler kurulmalıdır” dedi.
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın, Uluğbey Teknoloji Üniversitesi’nin misyonunun bulunduğu bölgenin ve ülkenin refah kalitesine katkıda bulunacak teknolojik bilgiyi, yenilikçi insan kaynağı ihtiyaçlarını karşılamak ve bunu sürdürebilir kılmak olduğunu kaydetti.
4 FAKÜLTEDE 15 BÖLÜM
Toplam 4 fakülte, 3 enstitü, 15 bölüm, 11 araştırma merkezi ve 11 laboratuvardan oluşması tasarlanan Uluğbey Teknoloji Üniversitesi kuruluş projesi hakkında bilgiler veren Taşkın, “21. yüzyılın yenilikçi üniversite anlayışıyla teknolojiyi ve bilgiyi faydaya dönüştüren, konusunda evrensel değerlere ve ölçülere sahip uzman bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim verecek” dedi.
Stratejik projelerin gerçekleştirilebilmesi için yetişmiş insan gücü, teknolojik bilgi, finansman ve kaynakların verimli ve etkin kullanımı Ar-Ge eğitim çalışmalarını sürekli sağlayacak üniversitenin kurulmasına ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Taşkın, “Uluğbey Teknoloji Üniversitesi’nde 4 fakülte, 3 enstitü, 15 bölüm, 11 araştırma merkezi ve 11 laboratuvardan oluşması tasarlanıyor” diye konuştu.
HANGİ BÖLÜMLER OLACAK?
Teknoloji üniversitesinde kurulması planlanan fakülte ve bölümler ise şunlar: Mühendislik fakültesi: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü, Endüstri ve Sistem mühendisliği bölümü, biyoteknoloji-Genetik mühendisliği bölümü, bilişim mühendisliği-yapay zeka ve robotik bölümü, mekatronik mühendisliği bölümü, kontrol mühendisliği bölümü, yer sistemleri mühendisliği bölümü, sağlık sistemleri mühendisliği bölümü. Beşeri ve Sosyal bilimler fakültesi: Felsefe bölümü, İnsan-Teknoloji ve Toplum bölümü, Dil Bilimi Bölümü.
Fen fakültesi: Fizik bölümü, matematik bölümü, kimya bölümü, biyoloji bölümü. Yönetim Bilimleri Fakültesi: İşletme Yönetimi bölümü, hizmet sistemleri yönetimi bölümü , stratejik yönetim bölümü.
 
Editör: Haber Merkezi