Pamukova Kaymakamı Recai Karal, açılışta yaptığı konuşmada, en kalleş darbe girişiminin 15 Temmuz'da yaşandığını söyledi. Milletin 15 Temmuz da hakkın nasıl galip geldiğini gösterdiğini ifade eden Karal, "Kurulan derneğin hakkın tarafında yer alacağına inanıyorum. Sivil toplum temsilciliklerini destekleyeceğimizi ifade ederek, Milli İrade Derneği Pamukova Şubesi'nin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnci de 15 Temmuz'da milletin Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde meydanları doldurduğunu ifade etti. Darbe girişimi gecesi tankın altına yatan, tankın egzozlarını kapatmaya çalışan bir milletin olduğunu dile getiren İnci, "15 Temmuz Milli İrade Derneği, gelecekte de yapılacak darbelere karşı uyanık olmak için diri olmak için Cumhurbaşkanımızın yanında olmak için kurmuş olduğumuz bir dernektir." dedi.

Derneğin Pamukova Şube Başkanı Hikmet Ferudun Turan ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli mücadele döneminden bu yana milletin gücünü gösterdiği en önemli günlerden birisi olduğunu belirterek, "Derneğimizin kuruluş amacı 15 Temmuz destanını unutmamak ve unutturmamaktır. 15 Temmuz'da meydanlarda milletin iradesini bir avuç haine teslim etmeyen büyük Türk milleti vardı. O gün milletimiz bu coğrafyayı vatan olarak sahiplendiğini bir kez daha gösterdi." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla kesilen kurdele ile derneğin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Fatih Akın, Pamukova Müftüsü Celil Şimşek, Milli İrade Derneği Akyazı Şube Başkanı Ali Gezer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi