Yaptığı açıklamada hastanenin tamamlandığını ancak Araştırma Hastanesinde yer olduğu için Yeni Hastaneye hasta kabul edilmediğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un paylaşımları şöyle;
1) Yeni Doğum Hastanes ile ilgili daha önceki süreç ve bu sürece ilişkin açıklamalarımızı tekrar etmeye lüzum yok diye düşünüyorum. Zira Sakarya kamuoyunun zaten çok iyi hatırladığından eminim.
2) Geldiğimiz noktada hastanemiz tamamlanmıştır. İhtiyaç olması halinde hasta kabul edecek haldedir. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere burası, Araştırma Hastanemizin yükünü almak üzere faaliyete geçirilmiştir. Dolayısıyla Araştırma Hastanemiz doldukça, hastalar buraya alınacaktır.
3) Eğitim ve Araştırma hastanemiz de çok şükür halen boş yerimiz mevcuttur. Burası dolması halinde Yeni Hastanemize hasta kabul edilecektir. Onun için Yeni Hastanemiz tamamlanmasına rağmen şimdilik boş tutulmaktadır.
4) Hazır hale getirilen ve bugün de dâhil ihtiyaç olduğu anda hasta kabul edecek durumda olan ancak Araştırma Hastanemiz dolmadığı için bekletilen bu hastaneyle ilgili hala yanlış bilgi verilmesinde art niyet aramak istemiyorum. Bu muhtemelen süreçle ilgili hassasiyetin sonucudur.
5) Ancak yine de her hususta ama özellikle toplumun çok mühimsediği bu tür konularda salt eleştiri olsun diye, işin muhataplarından teyit alma lüzumu hissetmeden haber ve açıklama yapmak, iddialarda bulunmak sorumlu gazetecilik anlayışıyla bağdaşmayacağı kanaatindeyim.
6) Bir kez daha söylemek istiyorum ki Yeni Hastanemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yükünü almak üzere hasta kabul için hazırdır. Hastanemizin bu hale gelmesinde çok büyük bir emek söz konusudur. Emek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.

Editör: Haber Merkezi