Kongreye Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Siyasi Partilerin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, İlçe Muhtarlar Dernek Başkanları ve Muhtarlar katıldı.
Divan Başkanlığını Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem yaparken Katip üyelikleri ise Şaban Süleyman, Ertuğrul Akyüz ve Kadir Erkaya yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma mütevelli heyeti seçimi yapıldı.
Mütevelli Heyeti seçimlerine Akarca Mahallesi Muhtarı Hamdi Turna, Sarıdede Mahallesi Muhtarı Mustafa Semiz ve Çakallık Mahallesi Muhtarı Coşkun Samur aday oldu. 
Mütevelli heyetine Akarca Mahallesi Muhtarı Hamdi Turna ve Sarıdede Mahallesi Muhtarı Mustafa Semiz seçildi.
Mütevelli heyeti seçiminin ardından Gündem Maddelerine geçildi. Tüm Hendek Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üye sayısı 5’ten 9’a çıkarılırken, Sakarya Muhtarlar Derneği Federasyonuna katılma kararı oy çokluğu ile geçti. Ayrıca Tüm Hendek Muhtarlar Derneğinin logosu oy birliği ile değişti.
Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula ve Başkan Adayı Kadir Yağlı kısa bir teşekkür konuşması yaparak Kongrenin hayırlı olması temennilerini iletti.

SİZİN İRADENİZ, İSTEDİĞİNİZİ SEÇİN
Dilek ve temenniler kısmında konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “ Muhtarlar Derneği Başkanı kimin olduğu veya kimin olacağı siz Muhtarları ilgilendiren meseledir. Çünkü hepiniz kendi mahallesinde halkı tarafından seçilmiş sevilen ve itibar sahibi insanlarsınız. Burada aday kaç kişi olursa olsun, o dernek başkanını seçecek irade de sizlersiniz. Bugüne kadar Muhtarlar Derneği seçiminde kimseyi arayıpta şuraya oy ver, bunu destekle demedim. Birileri çıkıp insan yönlendirip, aklı başında insanların, Muhtar olmuş, aile büyüğü olmuş insanlara çıkıp ‘aman ha ona oy verme buna ver. Onu destekle bunu destekleme’ gibi söylemlerini size hakaret olarak görüyorum. 91 Mahalle Muhtarımız var. Hanginize çıkıpta böyle bir şey söyledim. Burada ilçe Belediye Başkanı sensin, burada Muhtarlar derneği seçimi var. Biz burada ne yapalım. Bize birileri gelip müdahale ediyor, sizin fikriniz nedir diye hiç biriniz sormadınız. Ben müdahale etmedim, etmiyorum da. Sizin iradeniz, istediğinizi seçin. Ama kendinizi de kimseye kullandırtmayın. Kendi adayınızı kendiniz seçin. Dernek seçimimizin ilçemize, Sakarya’mıza, ülkemize hayırlar getirmesini ve seçilecek olan Başkana hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YENİ BAŞKAN KADİR YAĞLI
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan oylama sonucu 91 Mahalle Muhtarının oy kullandığı seçimde Yukarı Çalıca Muhtarı Kadir Yağlı 50 oy alarak Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı olurken, Mevcut Başkan Dursun Emin Kula 41 oy aldı.
Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı olurken yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Haydar Mutlu, Kazım Taşkın, Orhan Çalıcı, Barış Yazıcı, Mehmet Civelek, Hakkı Çalık, Yusuf Çakıroğlu, Saffet Sarı.
Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Mecit Denizci, İbrahim Kahya ve Hasan Kara

Editör: Haber Merkezi