Dünyanın dört bir yanından eğitim almak için Türkiye’yi tercih eden uluslararası öğrencilerin, daha iyi eğitim alabilmeleri için faaliyetlerini sürdüren aynı zamanda da sosyo-kültürel açıdan onları destekleyen Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ile Sakarya’ya farklı ülkelerden gelen öğrencilere Türkçe ile birlikte Türk kültürünü aşılayan Sakarya Üniversitesi TÖMER işbirliği protokolü imzaladı.

TEORİK VE PRATİK
Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği’nden yapılan açıklamaya göre; “İmzalanan protokol ile öğrencilerin Türkçe’yi daha iyi kullanabilmeleri amaçlanıyor. Bu doğrultuda Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencilerinin gönüllü katılımlarıyla TÖMER’de planlanan eğitim öğretim faaliyetleri dışında kalan zamanlarda konuşma kulübü dersleri yapılmaya karar verildi. Konuşma kulübünün en önemli hedefi, öğrencileri eğitimde daha etkin hale getirecek aktivitelerle, TÖMER’de alınan teorik bilgilerin günlük hayata aktarılıp kullanılmasını sağlamak olacaktır.”
Protokolde “Konuşma Kulübü” için yapılandırılmış ortamlarda gerçekleştirilecek dersler için üç farklı sınıfın kullanılacağı her sınıfta öğleden önce ve sonra olmak üzere farklı gruplarda dersler gerçekleştirilecek. Hafta içi yapılacak dersler, öğleden önceki gruplar için saat 11.00’de başlayıp 13.00’te bitecek; öğleden sonra dersleri ise 14.00’te başlayıp 16.00’da sona erecek.

TECRÜBE KAYNAĞI
Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur yapılan anlaşma ile öğrencilerin eğitim alma sürelerinin arttığına dikkat çekerek, protokolün hayırlı olmasını diledi ve “Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit Öner, imzalanan protokol ile kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve becerin arttırılmasıyla öğrencilere daha fazla faydalı olmayı amaçlıyoruz” dedi. Konuşma Kulübü koordinatörlüğünü üstlenen Yedirenk Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. İsmail Aydoğdu ise yapılacak olan etkinliklerin eğitim fakültesinden gelen öğretmen adayları için büyük bir tecrübe kaynağı olacağı, uluslararası öğrenciler için de bir şans olacağı ifade edilerek eğitimlerin her iki taraf için de çok renkli ve eğlenceli olacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi