Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması”nın yedincisi çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe; Genel Müdür Dr. Savaş ÜNLÜ, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU’nun yanı sıra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Katharina LUMPP ile Marmara Bölgesindeki üniversitelerde görev yapan ve göç alanında çalışan yaklaşık 65 akademisyen katıldı.

Yedi bölgeyi kapsayan ve sonuncusu Marmara Bölgesi özelinde katılımcılar ile gerçekleştirilen etkinlikte akademisyenlere seslenen Genel Müdürümüz Dr. Savaş ÜNLÜ: “Akademik analizler, akademik bulgular, özellikle sizlerin sahada yaptığınız çalışmalara dayanan birincil bulgular bizler için önemli ve çok değerli. Sizlerin bizimle paylaşacağınız değerlendirmelerin bizler için yararlı olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

SUNUMLAR YAPILDI

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU; "Akademik dünyayla iletişimimizi en üst seviyede tutmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Unutmayın ki bu platformda dile getireceğiniz her bir husus kayıt altına alınacak ve ileriki politika ve çalışmaların temelini teşkil edecektir.” şeklinde konuştu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Katharina LUMPP ise; UNHCR olarak sosyal uyumu güçlendirecek girişimleri öncelikli bir mesele olarak ele aldıklarını dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler tarafından sosyal uyuma yönelik sunumlar yapıldı.

Programda, göç alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerle sosyal uyum çalışmaları üzerine görüş alışverişleri yapılırken, sosyal uyuma ilişkin iyi uygulama örnekleri, tespit edilen aksaklıklar ve önerilere yer verildi. “Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması”nın 7.si Marmara Bölgesindeki üniversitelerde göç alanında çalışan akademisyenler ile çevrimiçi gerçekleştirildi. Genel Müdür Ünlü ; “Sahada yaptığınız çalışmalara dayanan birincil bulgular çok değerli” dedi.

Editör: Haber Merkezi