Merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğündeki depremin 13. yıl dönümünde, Kent Meydanı'nda toplanan Sakaryalılar kaybettikleri yakınları için 03.02'de saygı duruşunda bulundu.
Anma etkinliğine katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların depremde hayatını kaybeden yakınlarına dua etmek için toplandıklarını söyledi.
Etkinliğe katılımın az olduğunu anlatan Yavuz, ''O gün 03.02'de büyük bir depremle uyandık, uyandığımızda sokaklarda enkazlar vardı. Adeta binaların üzerinden yürüyorduk. Acı dolu tablolardı. Binlerce insan aramızdan ayrıldı, binlerce insan şehit düştü, binlerce insan yaralandı'' dedi.
Yavuz, Sakarya'nın güzel bir şehir olduğunu belirterek, kentin deprem kuşağında yer aldığı düşüncesiyle aynı acıları yaşamamak için duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.
 
-Depremde kızını kaybetti-
Depremde kızını kaybeden Firdevs Akgül ise üzgün olduğunu ifade ederek, ''Biz kızımızı kaybettik. Şu tablo çok üzücü. Bu kadar insanın yakını değil ölen. Neden bu kadar duyarsız olduğumuzu bilmiyorum. Biz halk olarak mı öldük- Yaşayan ölüler miyiz acaba. Buraya gelmek bazılarına göre saçma bulunabilir ama burada ölmüşlerimizi, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi anmak bana daha mantıklı geliyor. Tüm ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum'' şeklinde konuştu.
Öte yandan, anma etkinliği öncesinde Kent Meydanı'nda toplanan CHP Gençlik Kolları üyeleri, depremde hayatını kaybedenler için dua okuyarak, helva dağıttı.
Editör: Haber Merkezi