Toplu iş sözleşmesinde yüzde 40 zam üzerinde anlaşma sağlayan Lastik İş Sendikası, kararı açıklamak için geldiği Adapazarı fabrikasında oylama yapmayınca işçi ve sendika arasında tartışma çıktı. Sendika apar topar fabrikadan ayrılırken, açıklanan zam kararı ise işçiyi memnun etmedi

YÜZDE 40’A ANLAŞTILAR
Lastik İş Sendikası ile Goodyear fabrikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin 7’nci görüşmesinde taraflar arasında yüzde 40 zam üzerinde anlaşma sağlandı. Saat 14.30’da tamamlanan yedince görüşmenin ardından sendika yönetimi işverenin verdiği teklifi işçilere açıklamak üzere Adapazarı’ndaki fabrikaya geldi. Lastik-İş Sendikası Genel Başkan Alaaddin Sarı, Adapazarı fabrikasındaki işçilere ilk 6 ay yüzde 40 oranında zam yapılması teklifini işçilere açıkladı.

TEPKİ GÖSTERDİLER
Açıklamanın üzerine fabrikada bulunan işçiler, oylama yapılmasını istedi. Yetkililer kararı açıkladıktan sonra oylama yapmaktan kaçınınca ortan bir anda gerildi. İşler ile sendika yöneticileri arasında tartışmalar yaşanırken, sendika temsilcileri oylama yapmadan fabrikayı terk etti. Açıklanan zam kararını beğenmeyen işçiler ise sendika yetkililerine tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi