Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Başkanı Cemal Yaman yaptı. Cemal Yaman belediyelerin sendikaların örgütlenme olaylarına doğrudan müdahil olduklarını belirttiği konuşmasında Tank Palet’in özelleştirilmesine karşı olduklarını vurguladı.

SATA SATA BİTİREMEDİLER
Cemal Yaman “Önceliğimiz işçimizin haklarının korunması ancak bu sefer önceliğimiz milli değerimizin yok olmaması. Bin 800 dönümlük bir alanı var fabrikanın. 80’li yıllardan sonra bir özelleştirme furyası başladı. Siyasi iktidarlar sata sata bitiremediler devletin kurumlarını. Türk Telekom özelleşti vatandaş hizmet alamıyor” dedi

“SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Tank Palet fabrikasının ülkenin gururu olduğuna vurgu yapan Cemal Yaman “36 kilometreyi vuran obüslerin üretildiği fabrikayı Yüzde 49.9 Katar Ordusuna ait bir şirkete kiralamak millileşmek değildir. Milli olan kendi işçimiz, mühendisimizin ürettiği obüstür. Milli Savunmayı güçlendirmek istiyorsak fabrikamıza sahip çıkacağız” dedi.
Cemal Yaman’ın konuşmaları salonu dolduran işçiler tarafından sık sık sloganlarla kesildi. İşçiler “Tank Palet kalemiz. Kalemizi vermeyiz" diyerek özelleştirmeye karşı çıktı.

ÖZKOÇ’TEN TEŞEKKÜR
CHP Milletvekili Engin Özkoç ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na hizmetleri için teşekkür etti. Özkoç “Hangi siyasi iktidar olursa olsun. Taş üstüne taş koyan, şehri için emek harcayan herkese teşekkür etmek gerek. Zeki Toçoğlu’na şehrimize verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum.” dedi

MİLLİ SAVUNMA
Özkoç, Tank Palet’in özelleştirme sürecini de ilginç vurgular yaparak anlattı. Özkoç “Türk Ordusu dururken milli savunma sanayimizin Katar Ordusuna teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Katar ile şu anda ilişkiler iyi olabilir. Yarın ne olacağını kimse kestiremez” diyerek savunma sanayinin Türk işçisi, Türk Mühendisi ve Türk Subaylarının ellerinde yükseleceğini söyledi.

YÖNETİM KURULU
Cemal Yaman başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Muammer Güneş, Hilmi Gültekin, Aydın Akaltın, Kaan Mete. Denetim Kurulu; Halit Turan, Erkan Acar, Murat Serdar, engin Arık, Serkan Mutlu.  Disiplin kurulu; Halit Aydın Recep Hırca, Şaban Tez, Ayhan Köksaldı, Orhan Kıvanç.

ÜST KURUL DELEGELERİ
Cemal Yaman, Muammer Güneş, Hilmi Gültekin, Hamit Çaylak, Kadir Korkmaz, Atilla Çakmak, Mehmet emin Parlamış, Yusuf Uçar, Murat Baş, Zekai Kalpak, Özkan Özcan, Mesut Aytar, Ali Kahyaoğlu, Eyüp Akyıldız, Serdar Şişman, Ekrem Toker, Onur Aslan ve Mithat Dizay üst kurul delegeleri oldu.

Editör: Haber Merkezi