Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Suat Cebeci için düzenlenen törene Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Prof. Dr. Suat Cebeci’nin daha önce fakültede dekan yardımcısı ve dekanlık görevlerinde bulunduğunu, ayrıca Kırgızistan Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık görevi yaptığını, idarecilik birikimi ile Yalova Üniversitesi rektörlük görevini de başarı ile yapacağına inandığını aktardı. Prof. Cebeci’nin fakültelerinden çıkan üçüncü rektör olduğunu söyleyen Prof. Bostancı, önceki yıllarda fakültelerinde görev yapan hocaların bugün Diyanet işleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmalarının fakülteleri için gurur vesilesi olduğunu söyledi. Bostancı, Cebeci’ye yeni görevinde muvaffakiyetler dileyerek sözlerini tamamladı.
Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fuat Aydın da, 1997 yılından itibaren uzun yıllar boyunca Cebeci ile beraber görev yaptıklarını belirterek, “Felsefe ve Din Bilimleri Bölümümüz için her ne kadar kayıp olsa da hocamızın Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanması, gerek üniversitemiz gerekse fakültemiz için bir kazançtır” dedi.
Temel İslam Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, uzun yıllar birlikte görev yaptığı Cebeci’nin mevcut birikim ve deneyimleriyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevini en iyi şekilde ifa edeceğine inandığını kaydederek, kendisine muvaffakiyetler diledi.
Törende konuşan Prof. Dr. Suat Cebeci de Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, uzun yıllar beraber görev yaptığı hocalardan helallik istedi.
Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Cebeci’ye çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Prof. Dr. Suat Cebeci törenin ardından görevine başlamak üzere Yalova’ya hareket etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve bir grup öğretim üyesi de Cebeci ile birlikte Yalova’ya giderek, Yalova Üniversitesi Rektörlüğündeki devir teslim törenine katıldılar.

Editör: Haber Merkezi