Yunanistan vize dilekçesi, başvuru sahibinin konsolosluk görevlilerine seyahatinin detaylarıyla ilgili bilgi verdiği ve diğer evraklardan ayrı olarak kişinin kendi yorumunu içeren belgedir. Yunanistan vize dilekçesi, vize almak isteyen kişinin seyahat amacının ve kalış süresi gibi bilgilerin açıklanmasıdır. Vize dilekçesinin yıpranmamış bir A4 kağıda yazılmış olmasına, başvuru sahibinin ıslak imzasını bulundurmasına, İngilizce ya da Yunanca olarak ve başvuru yapılan ülkenin konsolosluğuna hitaben resmi bir dille yazılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Yunanistan vize başvurularında konsolosluğa sunulacak vize dilekçesinin yazımına dair tüm detayları ve önemli noktaları, Türkiye'den yapılan Yunanistan vize başvurularında en yüksek onay oranına sahip olan akredite acente Vizem.net'in yetkililerine danışılabilir.

Yunanistan Konsolosluğu Dilekçe Örneği Olmadan Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

Yunanistan onsolosluğu dilekçe örneği olmadan vize başvurusu yapılabilmektedir. Bazı Yunanistan vizeleri için Yunanistan vize dilekçesi ibraz edilmesi zorunludur; bu sebeple vize dilekçesi yazılmadan başvurulan vizeler reddedilebilmektedir.

Hangi Yunanistan Vize Başvuruları İçin Konsolosluğa Dilekçe Yazılmalıdır?

Konsolosluğa dilekçe yazılması gereken Yunanistan vize başvuru türleri aşağıda listelenmektedir.

  • Yunanistan turist vizesi
  • Yunanistan ticari vize
  • Yunanistan öğrenci vizesi
  • Yunanistan aile ziyareti vizesi

Yunanistan Vize Dilekçe Örneğinde Yer Alması Gereken Bilgiler Nelerdir?

Yunanistan vize dilekçe örneğinde yer alması gereken bilgiler aşağıda listelenmektedir.

  • Başvuru sahibinin Yunanistan seyahatinin amacı
  • Yunanistan seyahatinin ne şekilde finanse edileceğinin açıklaması
  • Başvuru sahibinin sponsoru varsa sponsoru ile olan kişisel ilişkisi ve sponsonsorluk sebebi
  • Seyahat planının genel bir özeti
  • Gereken belgelerden sunulamayanlar olması durumunda sunulamama nedeni ve sunulabilir olan diğer belgeler açıklanmalı
  • Kişinin kendi ülkesine dönme niyeti

Çalışmayanlar İçin Yunanistan Turistik Vize Dilekçe Örneği Nasıl Olmalıdır?

Çalışmayanlar için Yunanistan turistik vize dilekçe örneği genel hatlarıyla standart Yunanistan vize başvuru dilekçesi ile aynı olmalıdır. Vize başvuru sahibi, Yunanistan seyahati için sponsor olan kişinin bilgilerine, sponsorunun finansal kaynaklarına ve vize bitiminde ülkeye geri dönüş yapmasını gerektiren durumlara detaylı bir şekilde yer verilmelidir.

Yunanistan Vize Başvuru Dilekçe Örneği Elle Mi Yazılmalıdır?

Yunanistan vize başvuru dilekçe örneği elle ya da bilgisayarda yazılabilmektedir. Yunanistan dilekçe örneği ıslak imzalı olmalıdır.

Yunanistan Vize Talep Dilekçesi Örneği Hangi Dilde Yazılmalıdır?

Yunanistan vize talep dilekçesi örneği Yunanca ya da İngilizce yazılabilmektedir.

Yunanistan vize başvurularında Türkçe olarak hazırlanan vize talep mektubu için yeminli tercüme ve noter onayı işlemleri akredite kuruluş VZM Grup danışmanları tarafından yapılmaktadır.

Yunanistan Konsolosluğu İngilizce Dilekçe Örneği

Yunanistan Konsolosluğu İngilizce dilekçe örneği aşağıda verilmiştir.

Yunanistan Vizesi İçin Dilekçe Örneği Nereye Teslim Edilmelidir?

Yunanistan kısa süreli ve uzun süreli vizeleri için dilekçe örneğinin teslim edilmesi gereken yerler farklıdır. Kısa süreli vize başvuruları için yazılan Yunanistan vize dilekçeleri yetkili aracı kurumun vize başvuru merkezine teslim edilmelidir. Uzun süreli vize başvuruları için yazılan Yunanistan vize dilekçeleri ilgili Yunanistan Konsolosluğu vize birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

Sakarya’dan Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sakarya’da Yunanistan ve Schengen vize başvuru merkezi bulunmamaktadır. Sakarya ili İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu bölgesinde bulunduğu için başvurular Kosmos vize İstanbul başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Son 5 yıl içerisinde parmak izi vererek Schengen vizesi almış Sakarya’da ikamet eden kişiler sadece gerekli evrakları göndererek başvurularını tamamlayabilir.

Marmara bölgesi mobil vize hizmeti için:

0536 222 22 88

Vize Talep Dilekçesi İle Yunanistan Vizesi Almak Daha Mı Kolaydır?

Evet, vize talep dilekçesi ile Yunanistan vizesi almak daha kolaydır. Doğru, detaylı ve diğer vize evrakları ile tutarlı olacak şekilde hazırlanan vize talep dilekçesi, Yunanistan vize başvurularının olumlu sonuçlanma ihtimalini arttırmaktadır.

Yunanistan Vize Başvurularında Vize Talep Mektubu Neden Önemlidir?

Yunanistan vize başvurularında vize talep mektubu, vize başvurusu esnasında başvuru sahibinin vize memurları ile konuşma ve bilgilerini açıklama şansı olmayacağı için gerekli açıklamaları yazılı olarak yapabilmesi için önemlidir.

Vize başvurusunu kabul edecek olan elçilik görevlisi ile iletişim kurmak için Yunanistan vizesi talep mektubu yazılmaktadır.

Vize Dilekçesine Ek Olarak Sunulması Gereken Yunanistan Vize Evrakları Nelerdir?

Vize dilekçesine ek olarak sunulması gereken Yunanistan vize evrakları aşağıda listelenmektedir.

  • Yunanistan vize başvuru formu: Başvuru formu eksiksiz ve tam doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Form, bilgisayar ortamında ya da mavi veya siyah kalem ile elde doldurulmalıdır.
  • Pasaport: Vize başvuru sahibinin pasaportu son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı ve en az 2 adet boş vize sayfası bulundurmalıdır. Pasaportun geçerlilik süresi, vize süresinin dolmasından sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Vize başvuru sahibinin eski bir pasaportu var ise tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopileri sunulmalıdır. Kişinin eski pasaportunun kaybolması durumunda pasaport fotokopilerinin neden sunulamayacağının açıklandığı bir dilekçe ibraz edilmelidir.
  • Vize ücretleri: Vize ücreti başvuru sırasında nakit ve euro olarak ödenmektedir.
  • Fotoğraf: Vize başvuru sahibinin son 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5 cm x 4,5 cm ölçülerinde 2 adet fotoğrafı ibraz edilmelidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Kişinin seyahat sürelerini kapsayan, Schengen ülkelerinde geçerli olan ve limiti en az 30.000 euro olan seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır. Sağlık sigortası; antetli kâğıda basılmış, ıslak imzalı, kaşeli ya da QR kodlu orjinal belge olarak ibraz edilmelidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Vize başvuru sahibinin nüfus cüzdanının fotokopisi ibraz edilmelidir.
  • Oturma izni: Vize başvuru sahibi Türk vatandaşı değil ise Türkiye’deki oturma izni sunulmalıdır.
  • Ulaşım rezervasyonu: Kişinin seyahati için gidiş dönüş uçak bilet rezervasyonları fiyat ve rezervasyon kodları (PNR) görünecek şekilde sunulmalıdır. Biletler barkodlu olmalıdır.
  • Maddi durum kanıtı: Kişinin düzenli bir gelir kaynağına sahip olduğunu kanıtlayan banka hesap dökümü ve maaş hesabı sunulmalıdır. Belgeler son 3 ayın hareketlerini göstermeli, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: E-devletten alınacak olan vukuatlı nüfus kayıt örneğinde başvuru sahibinin bilgilerine ek olarak diğer aile bireylerinin doğum yerleri ve doğum tarihleri liste halinde görülmelidir. Nüfus kayıt örneği barkodlu olmalıdır.
  • İkametgah belgesi: E- devlet üzerinden alınmış QR kodlu ikametgah belgesi sunulmalıdır.

Yukarıda belirtilen standart Yunanistan vizesi için gerekli evraklar dışında başvuru sahibinin çalışma durumuna ve yaşına bağlı olarak ek başka evraklar talep edilebilmektedir. Türkiye’de oturum izni bulunan yabancı ülke vatandaşları pasaportları ile birlikte Türkiye oturum kartlarını da beyan etmelidir.

Editör: Haber Merkezi