Kaynarca Güven Mahallesi Kitler mevkii ve çevresinde 3 bin 150 dönüm alana kurulması planlanan Makineciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Sakarya 2. İdare Mahkemesi tarafından ÇED olumlu raporunun uygulanması halinde telafisi güç çevre ve kamu zararları oluşacağı gerekçesiyle verilen yürütmeyi durdurma kararı, vatandaşlara ve basın mensuplarına lahana tarlasında açıklandı.

YANLIŞ HESAP MAHKEMEDEN DÖNDÜ
Yöre sakinleri adına Yetkin Batıhan tarafından okunan kamuoyu açıklamasında köylülerin hukuk mücadelesindeki gelişmelere, bölgenin Acarlar Longozu’nu  yer verildi: “Bizim yılda 3 defa ürün aldığımız, sulama yaptığımız topraklarımız, çorak, taşlık, verimsiz tarım dışı alanları olarak gösterilmiş, bu durum yanlış hesabın Bağdat’tan döneceği gibi mahkemeden dönmüştür.”

KÖYLÜ ONLARCA DAVA AÇTI
“Bu OSB yapılırsa Acarlar Longozu’nun ve havzanın geri dönülmez doğa tahribatına uğrayacağı bu uzmanlarca da tescil edilmiştir. Bu kararla dava sonuçlanana kadar topraklarımıza bir çivi dahi çakılamaz. Bu karar bölge köylerimize umut ışığı olmuştur. Bizler sanayiye karşı değiliz. Verimli topraklarda sanayiye karşıyız. Sanayi uygun yerlerde kurulmalıdır.”

MAKİNECİLER OSB’YE HAYIR
Güven Mahallesi Muhtarı Davut Kanur, Kaynarca Süt Üreticileri Birliği Başkanı Memduh Özdemir, Kaynarca Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Çelebi, yöre sakinlerinden Levent Sert,  lahana üreticisi Nazif Koca yaptıkları konuşmalarla OSB’nin verimli topraklarda kurulmasının yanlışlığına dikkat çektiler.

KAYNARCA VE LONGOZ ZARAR GÖRÜR
Mahalle Muhtarı Davut Kanur, “Biz OSB kurulmasına karşı değiliz, sene de 2 defa ürün alınabilen bir toprağın üzerine OSB kurulmasını istemiyoruz” dedi. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Memduh Özdemir ise, “Vatandaş burada, sütle, lahanayla, çiftçilikle geçiniyor buraya OSB kurarsanız o zaman Kaynarca’yı da buradan kaldırın gitsin” diye konuştu. Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Çelebi ise “Bu OSB buraya yapılırsa doğal hayat zarar görür onun için bu OSB’ye dur diyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI
Köy sakinlerinden lahana üreticisi Nazif Koca, “Biz topraklarımızdan memnunuz. Biz burada yaşamımızı sürdürüyoruz, buradan ekmek yiyoruz. Buradan bizim Kaynarca Belediye Başkanına da sesleniyorum. Hepsine sesleniyorum bizim yanımızda olsunlar, halkın yanında olsunlar, bizi mağdur bırakmasınlar” diye konuştu. Toplantıya Kuzey Ormanları Savunması üyeleri de destek verdiler. 

Editör: Haber Merkezi