Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Donatım Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda İl Müdürü Fazilet Durmuş, başarının artırılması, il milli eğitim alanındaki sorunların çözülmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, veli-öğretmen-öğrenci sac ayağında sürekli iletişim sağlanması konularından fikir ve görüşlerini paylaştı. Durmuş ayrıca, hasarlı binalar konusunda da net konuştu.

EV ZİYARETLERİ
Öğrencinin başarısının öğretmeni sevmesinden geçtiğini belirten Fazilet Durmuş, ev ziyaretlerinin de bunda önemli oranda olumlu etki sağladığını belirtti. Durmuş, “Öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri yüreğine indirmesi gerek. Onun için de öğretmenine güvenmeli. Sadece öğrencilerimize dokunmuyoruz. Öğrencinin annesi, babası ve tüm ailesine dokunuyoruz. Dolayısıyla, 80 milyonla muhatabız” dedi.

BAĞIMLILIKLAR
Öğrencelerin uyuşturucu başta olmak üzere, her türlü bağımlılıktan uzak tutulması noktasında hassasiyetle hareket ettiklerini ve edeceklerini vurgulayan Fazilet Durmuş, “Sigara, alkol ve madde gibi bağımlılık yapan, kanlarını kirleten bir nesil olsun istemiyoruz. Çünkü onların damarlarında çok asil bir kan dolaşıyor. Öğrencilerimizin bulunduğu hiçbir alanda boşluk bırakmamalıyız. Doğru insanlarla doğru yerde tanışabilmeleri, bilinçli kullanabilmeyi, bunu hem ailelerimiz hem öğrencilerimiz güvenli internet kullanımıyla alakalı, bilinçli kullanımıyla alakalı eğitimden geçirilmelidir” dedi.

VELİLERİN AYAĞINA GİDİLECEK
Madde bağımlılığı yanında, her türlü kötü alışkanlıktan öğrencinin uzak tutulabilmesi için yalnızca öğretmenin değil, ailenin büyük rolü olduğuna vurgu yapan Durmuş, okullara ağırlıklı olarak annelerin geldiğini ancak babalara da ulaşmak istediklerini söyledi. Durmuş konuya ilişkin, “Biz babalara da ulaşmak istiyoruz. Bunun için kıraathanelere gideceğiz. İl Emniyet Müdürlüğü’nün madde bağımlılığına eğilimi yüksek bölgeler konusunda yönlendirmesiyle, ziyaretlere söz konusu mahallelerden başlayacağız. Haftada bir gün, altı rehber öğretmen eşliğinde kıraathanelere giderek velilerle, babalarla görüşeceğiz. Amacımız, velilerin çocuklarına nasıl yaklaşımda bulunacağı, nelere dikkat etmeleri gerektiği, bu tür eğilimi olan çocuklara yönelik nasıl hareket etmeleri konularında bilgi vermek” dedi.

HASARLI BİNALAR
İlde yıkım kararı mevcut okul binası olup olmadığına ilişkin de açıklama yapan Durmuş, “Yıkım kararı olan okulumuz yok. Sadece güçlendirmelerine yönelik rapor var. 5 okulun güçlendirilmeleri tamamlanmış. 6 okulda artan nüfusu karşılamadığı için ek derslik ihtiyacı doğmuş. Bu okulların yıkılarak yerine 24 derslikli yeni okullar yapılması planlanmış. Beş okul bunası bu yıl güçlendirilecek. Yıkılan Adapazarı İmam Hatip Lisesi yerine, yenisinin yapılması 2018 yatırım programına alındı. 18 yeni okulun ihalesi de Temmuz’a kadar yapılacak.”
Durmuş ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin yerine otopark yapmak istediği Adapazarı Atatürk İlkokulu hakkında görüşmelerin sürdüğünü, görüşmeler neticesinde karar verileceğini sözlerine ekledi. Fazilet Durmuş, Kocaali ve Hendek ilçe milli eğitim müdürlerinin pazartesi günü göreve başlayacaklarını ifade ederken, konuya ilişkin şikayetlerin ortadan kaldırılması için konuyu bizzat takip edeceğini söyledi.

PROJE OKULLARI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa süre önce açıkladığı “Proje okullar” konusunda da önemli bilgiler paylaşan Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, meslek liselerinin tüm kontenjanının sınavla alınmayacağını söyledi. “Örneğin Fatih Anadolu Meslek Lisesi’nin yalnızca 2 sınıfına sınavla öğrenci alacak. Geri kalan kontenjan sınavsız alınacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi