Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 4M Bilim ve Sanat Merkezi Kurucu Sahibi Nurettin Tepe ve beraberindekiler Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

AYRINTILI BİLGİ VERDİ

4M Kurucu Sahibi Nurettin Tepe, merkezin kuruluşu, eğitim faaliyetleri ve hedefleri konusunda Vali Yıldırıma ayrıntılı bir bilgi verdi. Tepe, 4M Bilim ve Sanat Merkezi’nin uzman eğitim kadrosu ve zengin müfredatıyla tüm yaş gruplarına eğitim verdiğine dikkat çekti ve “Merkezimizde robotik kodlama, Arduino gibi eğitimlerin yanı sıra ahşap ve kil atölyeleriyle de eğitim hizmet veriyoruz.” dedi.

GELECEĞİN MİMARLARI

Tepe, insanlığın geleceğini artık kodların şekillendireceğini ve kodlarla yönetileceğine dikkat çekerken, “Ben ve arkadaşlarım bu merkezi kurarken bize deli dediler. Fakat biz gözümüzü kararttık ve bu deliliği yaparak ciddi manada bir yatırımla merkezimizi kurduk. Çünkü biliyoruz ki, kodlamayı öğrenen bir nesil, kod yazan bir nesil geleceğin mimarları olacaklar.” dedi.

E-SPOR VE ULUSLARARASI YARIŞMA

Tepe, 4M Bilim ve Sanat Merkezi’nin geleceğe dair hedefleri arasında Türkiye’de sayıları 3-4 tane olan e-spor (elektronik spor) faaliyeti başta olmak üzere uluslararası bir yarışma düzenleme çabası olduğuna dikkat çekti. Tepe, 2021 yılının Mayıs, Haziran aylarında uluslararası boyutta robotik kodlama yarışmasının hazırlıklarına başladıklarını dile getirdi. 

“VERİYİ GÜÇLENDİREN BAŞARILI OLACAK”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım Sakarya’da böylesine önemli bir eğitim merkezinin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “İnanılmaz sevindim. Çok güzel bir alan, süper bir girişim. Çok memnun oldum.” dedi. Vali Yıldırım; “Eğitim çok kıymetli. Veri ve veriyi güçlendirenler başarılı olacaktır.” dedi. Yıldırım, en kısa zamanda 4m Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde görmek istediğini de dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi