“MUHTARLARLA SELAMLAŞTI”
Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Büyükşehir Bürokratlarının da eşlik ettiği ziyarette Adapazarı Donatım Park (Kent Park) içerisinde bulunan hizmet binasını önünde Başkan Erdem ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, tüm muhtarların bu özel gününü kutlayarak hepsiyle tek tek selamlaştı.

----

“MUHTARLAR DEVLET-MİLLET ARASINDAKİ KÖPÜRÜDÜR”
Başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmayıp ziyarette bulunan herkesi ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Erdal Erdem,  demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan muhtarlarımızın, devletle millet arasındaki köprü görevini layıkıyla yerine getirmeye gayret gösterdiklerini, bu konuda kendilerine her daim destek olan merkezi yönetim ile yerel yönetimlere de teşekkür ettiklerini, 2015 yılından bu yana Başbakanlık genelgesiyle 19 Ekim tarihinin tüm Türkiye’de Muhtarlar günü olarak kutlandığını, ülke genelinde 1071’i kadın olmak üzere 50 bin 137 muhtar olduğunu, İl genelinde 4’ü kadın 668 muhtarla görev yaptıklarını ve her zaman devletimizin yanında olduklarını söyledi.

----

“BUGÜNÜN KAHRAMANLARI MUHTARLARIMIZ”
Bir farkındalık oluşturmak adına yılın belirli haftaları ya da günlerinin farklı konulara ayrıldığını, bugünün kahramanlarının da muhtarlarımız olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hükümetimizin 2015 yılında almış olduğu bir kararla muhtarlarımızın görev alanlarının ne olduğunu, neler yaptıklarını, bu mevkiinin önemini halkımıza anlatmak için 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz.

----

“SEÇİMLERİN İLK BASAMAĞI MUHTARLIK SEÇİMLERİDİR”
Sahip olduğumuz nimetlerin başında gelen demokrasinin vazgeçilmezlerinden birisi seçimlerdir, seçimlerin ilk basamağını oluşturan da muhtarlık seçimleridir. Ondan sonra önümüzde, Belediye Meclis seçimleri, Belediye Başkanlığı seçimleri, Milletvekili seçimleri, İl Genel Meclis olan yerlerde İl Genel Meclis Üyelerinin seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar giden bir yol var. İdarenin en baş kısmında, en yerelinde muhtarlarımız bulunurken, en üst konumda da Sayın Cumhurbaşkanımız yer alıyor. İnsanlarımız, kendilerine verilen haklar içerisinde ilk yetkilerini muhtarları seçerek kullanıyorlar. Devletin de ilk tecessüm ettiği, vücut bulduğu yerler, cisim bulduğu yerler yine muhtarlıklarımızdır. Vatandaşımızın devletle olan münasebetinde ilk aklına gelen ve ilk başvuracağı nokta yine muhtarlarımız oluyor.

----

“GÖZÜMÜZ VE KULAĞIMIZSINIZ”
Muhtarlarımız bizim arazideki, taşradaki gözümüzdür, bizler her şeyi onların gözüyle görüyoruz. Bizim oradaki kulağımız yine muhtarlarımızdır, yine yetki alanındaki yerlerde sıkıntıları, problemleri, şikâyetleri ve varsa memnuniyetleri onların kulaklarıyla duyuyoruz. Sizler bir görev üstlenirken, yetki üstlenirken, aynı zamanda mahallelerinizin mesuliyetini de yüklenmiş oluyorsunuz, oraya gelecek olan hizmetin kalitesini artırma yönünde sizlerden de bir gayret gösterme beklentimiz var. Bunu yalnızca bizler değil, vatandaşımız da bekliyor. Seçildiğiniz yerlerdeki sorunlarla ilgilenip, onların çözümü konusunda gayret etme sorumluluğunuz da bulunuyor.

----

“BAŞARI İÇİN UYUM ŞART”
Bugüne kadar hep muhtarlarımızın bu sorumluluğu fazlasıyla bildiğini ve bunu da yerine getirmeye çalıştığını gördük. Eğer Muhtarıyla, Belediyesiyle, Valiliğiyle, Kaymakamlığıyla uyumlu bir idare olursa, daha güzel ve başarılı işler yapabiliriz. Hem karar süreçlerinde hem de uygulama süreçlerinde vatandaşımızı da işin içine katıp elbirliği ile bir şeyler yaptığımız zaman, daha güzel sonuçlar alabiliyoruz ve bunun adına da yönetim değil de, yönetişim diyoruz. Hep birlikte karar verelim, birlikte uygulayalım ve sonucu da en güzel şekilde birlikte hazırlayıp, paylaşmış olalım.

“İHTİYAÇLAR BİTMEZ, İMKANLAR KISITLIDIR”
İhtiyaçlar elbette çok, ancak imkânlar bazen kısıtlı olabiliyor. Bu sonsuz ihtiyaçlara mevcut bütçe imkânlarıyla, personel imkanlarıyla bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Buradaki gayretimiz de, sizlerle birlikte en doğru kararı alabilmek ve en uygun yere, en uygun hizmeti götürebilmektir. Kendi bütçelerimizi ve personel imkânlarımızı, araç-gereç imkânlarımızı bu şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olan yerlerde işin ağırlıklı kısmı Büyükşehir Belediyelerine ve İlçe Belediyelerine düşüyor. Mülki İdare olarak bizler, kendimizi biraz daha geri planda tutuyoruz, Büyükşehir olmayan yerlerde Özel İdaremize gelen bütçe imkânları da yine Belediyelerimize aktarılmış oluyor. Bizler yine emniyet, asayiş başta olmak üzere, eğitim, sağlık, altyapı hizmetlerinde her kurum ve kuruluşa destek vermeye çalışıyoruz. KIRDES kapsamında bize gelen ödenekleri yine Belediyelerimizle ile irtibatlı bir şekilde değerlendiriyoruz.

Bu güzel gününüzde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum, her birinize ailesiyle mutlu, başarılı bir hayat diliyorum. İnşallah şu andaki görevlerinizin, ‘Bir zaman muhtardım, şu hizmetlerde de emeğim var’ diye torunlarınıza anlatacağınız günler olmasını temenni ediyorum” dedi.

Muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirip sorun, talep ve görüşlerini de dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Federasyon binasında incelemelerde de bulunarak tüm muhtarlara görevlerinde başarılar dilediğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi