Vali Ahmet Hamdi Nayir, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutladı. Vali Nayir mesajında; “Bu yıl “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. Trafik haftası etkinliklerinin Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, vatandaşlarımızın trafik kazalarına karşı, trafik kurallarına uyulması konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. 
EMNİYET KEMERİ VE HIZ 
Her geçen gün motorlu araçların sayısındaki artış, gerek yerleşim birimlerinde ve gerekse yollarda çeşitli sorunların yaşanmasına neden olmaktadır.  Trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir. İnsan hayatı için uyulması gereken önemli kurallardan birisi emniyet kemeri, diğeri de hızdır. Sürücüler emniyet kemeri takar ve hız kurallarına riayet ederse, meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi derecede azalacaktır. Trafik kazalarının polisiye yöntemlerle önlenmesi mümkün değildir. Trafik güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Günümüz dünyasında trafik kurallarına riayet etmek gelişmişlik ölçüsü olarak da kabul edilmektedir. 

----


GECE GÜNDÜZ EMEK 
İlimizde Karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, İlçe Belediyelerimiz ve Karayollarımız alt yapı çalışmaları ile; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik kazalarının önlenmesi için yoğun gayret göstererek, gece gündüz demeden yaptığı denetim faaliyetleri ile; İl Sağlık Müdürlüğü (112 Acil sağlık Hizmetleri) kazalara anında müdahale etme görevi ile; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise eğitim çalışmaları ile trafik kazalarını ve bundan doğan olumsuz sonuçları en az seviyeye indirebilmek için Sakarya’mızın trafik kurallarına uyan bir il olması yönünde büyük çaba sarf etmektedirler. Bu çabalarından dolayı yöneticisinden personeline kadar herkese teşekkür ediyorum. 
KURALLARA RİAYET 
Covid-19 salgını nedeniyle “Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda” ve “Emniyet Kemeri Hayata Bağlar” sloganıyla, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde, belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor; kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın, bu uğurda hizmet veren görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını” kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi