Vali Nayir, Karya Park Fidancılık ile SMS Marmara Group bünyesinde bulunan Sakarya Botanik ve Sakarya Fidancılık firmalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un da eşlik ettiği ziyarette Arifiye ilçesinde bulunan Karya Park Fidancılık’a uğrayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Kemal Çalık’tan bilgiler aldı. 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren firmanın 750.000 m2 üretim alanı ile 83.000 m2 showroom alanında 180 farklı türde 40 bin adet ağaç barındırdığını belirten firma yetkilisi Çalık, Avrupa standartlarında üretim yaptıklarını ve İlimiz ile sektöre katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Bitki ve fidanların yer aldığı alanda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra SMS Marmara Group bünyesindeki Botanik ve Fidancılık firmalarını ziyaret etti.Burada SMS Marmara Group Başkan Yardımcısı Ahmet Bağce ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, idari bina ve üretim alanını gezerek faaliyetlere dair bilgiler aldı.

Bünyelerinde bulunan 6 farklı şirketin ikisinin Sakarya’da faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Yardımcısı Ahmet Bağce, 320 dönüm showroom alanıyla birlikte 3.000 dönüme yakın üretim sahasında 1.200 adet türde 700 bin civarı dış mekan süs bitkileri üretimi ve pazarlaması yaptıklarını, Türkiye iç pazarının fidan ihtiyacını karşılamaktan ziyade dünya ile entegre olmayı hedeflediklerini belirtti.

Firma yetkilileri Sayın Valimizin ziyaretlerinden ve sektöre olan ilgileri ile desteklerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken Vali Ahmet Hamdi Nayir de, özellikle dış mekan süs bitkiciliği alanında adını ülkemizde ve yurt dışında başarıyla duyurmuş, bereketli topraklara sahip İlimizin tüm firmalarıyla birlikte güzel organizasyonlara imza atmalarının sevindirici olduğunu belirterek, sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve İlimize katkı sunan her çalışmanın destekçisi olacaklarını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi