SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş ve Teknokent Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Emin Altundemir tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra idari binaya geçti. Vali Nayir’i ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Genel Müdür Prof. Dr. Şakir Görmüş, üniversite-sanayi işbirliği, patent ve ticarileştirme, girişimcilik ve şirketleşme faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Sakarya Üniversitesi ve Teknokent’in tanıtım videosu da izlendi.

Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Adaptto hakkında bir de brifing sunan Genel Müdür Görmüş, Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında kurulan ve 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Sakarya Teknokent bünyesinde 400’ün üzerinde personel bulunduğunu, İlimizde melek yatırımcılık faaliyetlerinin artırılması adına bir çok işbirliklerinin oluşturulması için gayret gösterdiklerini, şu ana kadar 347 projeden 173’ünün başarılı olduğunu, 100 projenin de devam ettiğini belirtti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da ofislerinde ziyaret ederek firma yetkililerinden yapılan çalışmalar ve geliştirilen sistemler hakkında bilgiler aldı.

Sigorta sektöründeki Polisoft Yazılım, finans, ödeme çözümleri sunan TRA Bilişim Teknoloji Hizmetleri, hızlı kan durdurucu, pıhtılaştırıcı ürün geliştiren İnnovist Sağlık Ürünleri ve baz istasyonu görevi üstlenici drone geliştiren Alaras Telekomünikasyon Danışmanlık firmalarını ziyarette çalışanlar ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, girişimcilerimize her konuda güvendiklerini ve başarılarının devamını diledi.

İlimizde işbirliği neticesinde çok güzel faaliyetler ve çalışmaların ortaya çıkmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, hem girişimcilerimiz hem de bilim yuvalarımızın ortaklık kültürünün geliştirilmesine yardımcı olmasının önem arz ettiğini söyledi.

Üniversitelerimizin gücünün ve girişimcilerimiz ile KOBİ’lerin enerjilerinin, heyecanlarının sahip olduğumuz en önemli zenginlikleri oluşturduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, yerleşkenin dışına çıkabilmiş, toplumla kaynaşmış ve gençlerimize, girişimcilerimize kapısını açan üniversitelerimizdeki bu yapıların önemine vurgu yaparak, geleceğe sağlam adımlarla yürünebilmesinin bilim ile teknolojiye verilen destek ve çalışmalarla mümkün olabileceğini belirtti.

Sakarya Teknokent’in ve bünyesinde bulundurduğu firmalarımızın çalışmalarını çok önemsediklerini, bu konuda devletimizin de her türlü desteği sunmaya devam ettiğini söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevlerinde başarılar diledikten sonra oradan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi