Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Karapürçek Kaymakam Vekili Hamza Özbilgi ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da eşlik ettiği ziyarette Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yavuz tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, fabrika hakkında bilgiler aldıktan sonra üretim tesislerini gezdi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yavuz, Akyazı ve Karapürçek yerleşkesinde, 300 bin m²’si kapalı olmak üzere, toplam 750 bin m²’lik alana kurulu alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, pvc profil ve panjur üretim tesislerinde hizmet verdiklerini belirterek, son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisinde 2400’den fazla çalışanları olduğunu ve 80’den fazla ülkeye yaptıkları ihracatla da Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer aldıklarını belirtti.
Asaşsanat ile 2015 yılında sektördeki ilk ve tek alüminyumdan mamul heykellerin, rölyeflerin, tabloların, enstalasyon çalışmalarının hayata geçirildiği sanat atölyesini de inceleyip bilgiler alan Vali Nayir, üniversitelerle işbirliği içerisinde öğrenciler için eğitimler düzenlenerek sanat alanında çalışmalara imkan tanıyan böylesi projelerin çok önemli olduğunu belirtip fabrika yetkililerini tebrik etti.
Fabrika çalışanlarına kolaylıklar dileyerek bir süre sohbet eden Vali Ahmet Nayir, uluslararası arenada söz sahibi olan fabrikalarımızın Sakarya’ya her anlamda katkı sağlamasının önemli olduğunu belirterek, ülke ve ilin gelişmesinde payı olan tüm sanayici ile iş adamlarının her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi