Vali Nayir mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“Saygıdeğer Sakaryalılar,
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. 
Kıymetli Çocuklar,
Yüce Meclisimizin açıldığı bu özel günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi elbette ki, çok büyük anlamlar taşımaktadır. Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler Aziz Milletimizin en büyük zenginliği ve umudusunuz. 
Çocuklarımızın; dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hakim, araştırıcı, girişimci, ufku, vizyonu geniş ve değerlerine bağlı bireyler olmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle; en iyi şartlarda yetişmeniz, teknolojik imkanlardan en iyi şekilde faydalanmanız, kaliteli bir eğitim almanız için büyük bir çaba gösterilmektedir.
Şunu özellikle bilmenizi isterim ki; bu ülkede yapılan her şey sizler içindir. Hayat boyu başarılı ve mutlu olmanız, yarınlara güvenle bakabilmeniz, yüzlerinizin her zaman gülmesi bizlerin tek dileğidir. Siz sevgili çocuklarımızı çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Sevgili Çocuklar,
Bu özel günümüzü her yıl coşkulu etkinliklerle kutlamaktaydık. Bütün dünya ile beraber ülkemizi de olumsuz olarak etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle, bu sene üzülerek birçok faaliyeti iptal etmek zorunda kaldık. Kurtuluş Savaşımızdaki mücadele ruhumuzu, TBMM’nin açılışındaki kararlılığımızı canlı tutarak bu sıkıntılı süreci de birlik, beraberlik içerisinde aşacağımızdan şüphemiz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis’in muhterem üyelerini, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakar Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, dünyamızı anlamlandıran yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının ve Saygıdeğer Sakaryalı Hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi