İlçelerde temaslarda bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kaynarca’da çeşitli kesimleri ziyaret edip vatandaşların talep ve görüşlerini dinledi. Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli ve Belediye Başkanı Murat Kefli tarafından karşılanan Vali Kaldırım, Müezzinler Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi ve bütün devlet çalışanlarının görevinin halkımıza hizmet etmek olduğunu ifade etti.
MOBİLYA İHTİSAS OSB’Yİ GEZDİ
Vatandaşların çay ikramını geri çevirmeyen Vali Kaldırım, daha sonra Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada Ekşioğlu Mobilya Tasarım ve Çalışkan Mobilya Dekorasyon fabrikalarında incelemelerde bulundu. 
ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ
Kaynarca ilçe merkezinde esnafa hayırlı kazançlar dileğinde bulunan Vali Kaldırım, vatandaşlarla da selamlaşıp sohbet ettikten sonra aynı binada hizmet veren Kaynarca Orman İşletme Şefliği ile Beşköprü Orman İşletme Şefliğini ziyaret etti. Burada Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat tarafından karşılanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, teşkilatın çalışmaları hakkında bilgiler alıp tüm personele görevlerinde başarılar diledi. 

----


TURİZM DEĞERLERİ 
Turizme kazandırılması için yoğun çaba sarf edilen Karaboğaz sahilindeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kaldırım, son olarak Türkiye’nin en büyük su basar ormanı vasfına sahip Acarlar Longozunu gezdi.
Gezi sırasında Vali Çetin Oktay Kaldırım’a eşlik eden Kaymakam Karatekeli ve Belediye Başkanı Kefli, ilçenin genel durumu ve turizm potansiyelinin yanı sıra Kaynarca ilçesi ile Karasu ilçesini birleştiren ve 2 bin 300 civarında bitki türü ile 250’ye yakın kuş türüne ev sahipliği yapmakta olan Acarlar Longozundaki faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

----


MOBİLYA ÜRETİM MERKEZİ
Kaynarca’nın da misafirperver ve asil insanların yaşadığı muhteşem bir yer olduğunu ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya’nın dünyanın önemli üretim ve cazibe merkezlerinden birisi olacağına inandığını, hedeflerinin Kaynarca Mobilya İhtisas OSB’deki üretim faaliyetleri çıtasını yükseltip, ilimizi ülkemizin en nitelikli mobilya üretim merkezi haline getirmek olduğunu ve yatırımların hız kazanması için gerekli her adımın atılacağını söyledi.
CENNET KÖŞELERDEN BİRİ 
İlimizin her köşesinin doğa harikası değerlerle dolu olduğuna değinen Vali Kaldırım, Batı Karadeniz’in cennet köşelerinden olan Kaynarca’nın tanıtımı için tüm paydaşların yoğun çaba harcadığını, açık bir tabiat parkını andıran ilçenin özellikle sahil bölgelerinin turizme kazandırılması adına yapılan tüm çalışmalar desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi