POTANSİYEL YÜKSEK
Vali Çetin Oktay Kaldırım gazetemizi ziyaret etti. Yerel basının önemine değinen Vali Kaldırım, 67 yılı geride bırakan gazetemizi ilgiyle takip ettiğini söyledi. Sakarya’nın birçok avantajı olduğunu kaydeden Vali Kaldırım, “Sakarya lojistik olarak çok önemli bir konuma sahip. Pazara yakın. Tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle potansiyeli olan bir şehir. Ortak akıl ile ve de ortak hedeflerle şehrimizi dünyaya açabiliriz. Sorunlarla anılan değil sporuyla, sanatıyla, kültürüyle ve turizmiyle ön plana çıkan bir şehir olabiliriz. Bisiklet Şehri unvanı da bunun için uygun bir zemin hazırlayacak” dedi.

DOĞAL GÜZELLİKLER
“Sakarya’da her şey var” diyen Vali Kaldırım, şöyle devam etti: “Bu denli doğal güzelliği sahip çok fazla şehir yok. Allah bu şehre tüm güzellikleri bahşetmiş. Bu güzellikleri turizm alanında değerlendirebiliriz. Şehrimizi Avrupa’nın kamp karavan merkezi yapabiliriz. Tarımsal alanda da alternatif ürünlere yönelip üretimi artırabiliriz. Bilhassa aronya bitkisinin deneme üretimlerini yaptırıyoruz. Bu bitkinin çok büyük önemi var. Öte yandan 7 organize sanayi bölgemizde üretim devam ediyor. Ferizli ve Kaynarca’da da OSB kurma çalışmaları sürüyor. İlimize adeta yatırımcı yağıyor. Ancak doğaya ve tarıma zarar verecek sanayiyi ise istemiyoruz.”

YAZILIM KÖYÜ
1000 yataklı şehir hastanesi ve Acil Durum Hastanesi inşaatlarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, her iki yatırımı da yakından takip ettiğini kaydetti. Şehrimize daha fazla müze kazandırılması için yapılan çalışmaları desteklediğini ifade eden Vali Kaldırım, en büyük hayalinin ise şehrimizde bir “yazılım köyü” oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

HALKIN İSTEK VE ŞİKAYETLERİNİ DE DİNLEDİ
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım gazetemizi ziyaretinde, genel müdür Zeki Aydıntepe, genel yayın yönetmeni Levent Bayri, genel yayın koordinatörü Engin Arapoğlu ve sorumlu yazı işleri müdürü Arda Aydıntepe ile görüştü. Vali Kaldırım bu ziyaretinin ardından bölgedeki vatandaşlar ve esnafı da ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledi.

Editör: Haber Merkezi